Haberler

İstanbul'da Kurbanlık Güzellik Yarışması Yapıldı

BEYKOZ Belediyesi tarafından düzenlenen "4. Geleneksel Kurbankent Güzellik Yarışması"nda kurbanlıkların en güzelleri seçildi.

BEYKOZ Belediyesi tarafından düzenlenen "4. Geleneksel Kurbankent Güzellik Yarışması"nda kurbanlıkların en güzelleri seçildi. Yoğun katılımın olduğu yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.

Çavuşbaşı Kurbankent'te yer alan 150 çadırda 3 bin 300 büyükbaş hayvan arasından tek tek seçilen 10 kurbanlık, jüri üyeleri tarafından finalist olarak belirlendi. Finalist olarak seçilen kurbanlıklar düzenlenen yarışmada podyumda sırayla boy göstererek yarışmanın en güzeli olmak için kıyasıya rekabet etti. Sağlık, bakım ve temizlik, boy ve canlı ağırlık, besilik et randımanı ve anotomik fiziksel değerlendirme kriterleri göz önünde bulundurularak yapılan yarışmanın kazananı "Karadayı" oldu.

KURBANLIK ÇADIRININ GÖZBEBEĞİ 'KARADAYI'

Kurbanlığının birinci seçilmesiyle tam altın almaya hak kazanan 960 kilogramlık Simental cinsi boğanın sahibi İlker Altıntaş, şöyle konuştu:

"Şu an 10 adet yarışmaya katılan hayvan var. Bunların içerisinde 1 numaralı olanı Karadayı'dır. Boyunun 2,5 metre oluşu güzelliğinin en net kanıtıdır. 200 çadır içerisinde hiç bir hayvanın boyu bu kadar uzun değildir. Adının Karadayı olmasına siyah olduğu için veterinerler karar verdi. Karadayılar 1'inci gelecek dediler."

Karadayı'ın birinci gelmesi durumunda onu kurbanlık olarak alacağını belirten bir vatandaş, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in de pazarlığa girmesiyle Karadayı'yı 20 bin liraya satın aldı.

Yarışmada dereceye giremeyen Simental cinsi kurbanlığın sahini Turgay Bulut, "Kendi yaylım hayvanımızdır. Büyüttük ve buraya getirdik. 900 kilogram ağırlığındadır. Soyadımızdan dolayı adını Bulut koyduk. Bulut'a 40 gün besi yaptık. Fiyatı 17 bin liradır" ifadelerini kullandı.

İkinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altının verildiği yarışma, vatandaşlara kavurmalı pilav, ayran ve tatlı ikram edilmesiyle sona erdi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzellik Yarışması İstanbul Beykoz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title