Haberler

İstanbul'da Domuz Gribi

Sağlık Bakanlığı Tarafından, İstanbul'daki Domuz Gribi Vakasında, Hastanın Birlikte Seyahat Ettiği Annesinde de Domuz Gribi Virüsü Tespit Edildiği Belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, İstanbul'daki domuz gribi vakasında, hastanın birlikte seyahat ettiği yakınlarından alınan numunelerin incelenmesi sonucunda hastanın annesinde de domuz gribi virüsü tespit edildiği ve diğer aile fertlerinde ise virüse rastlanmadığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, "Hasta yakınlarından numunelerin alındığı kaydedilerek, "Numunelerin incelenmesi sonucunda hastanın annesinde de domuz gribi virüsü tespit edilmiş, diğer aile fertlerinde ise virüse rastlanmamıştır. Her iki vaka ve yakınları havaalanında başka kişilerle temas etmeden izole edilerek hastanede gözlem altına alınmıştır" denildi.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek amacıyla İstanbul'a gelen ABD vatandaşı bir kişide domuz gribi virüsü tespit edilmiş ve birlikte seyahat ettiği yakınlarından da hastalık belirtisi olmamasına rağmen tedbir olarak numune alınmıştı. Numunelerin incelenmesi sonucunda hastanın annesinde de domuz gribi virüsü tespit edilmiş, diğer aile fertlerinde ise virüse rastlanmamıştır. Her iki vaka ve yakınları havaalanında başka kişilerle temas etmeden izole edilerek hastanede gözlem altına alınmıştır. Hastaların ve yakınlarının genel durumu iyi olup tıbbi takibi yapılmaktadır. Hastalara ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Her iki hasta da vatandaşımız olmayıp uçakla seyahatleri esnasında aktarma yapmak üzere ülkemize gelmişlerdir. Virüsü seyahate çıkmadan önce bulundukları ülkeden almışlar ve ülkemizden transit geçerken sağlık ekiplerimizce fark edilmişlerdir. Her iki vaka da ülkemizde ortaya çıkan bir bulaşma değil, sınırlarımıza girmeden meydana gelmiş bir bulaşma ile hastalanmışlardır."

-KENDİLERİNE ULAŞILAMAYAN YOLCULAR 112'Yİ ARASINLAR-

Hasta ile birlikte aynı uçakta seyahat eden yolcuların isimlerinin, adreslerinin belirlendiğini ve büyük çoğunluğuna ulaşıldığını ifade eden yetkililer, "Adres bilgilerinde eksiklikler bulunan az sayıdaki yolcuya da ulaşma çalışması halen devam etmektedir. Yerel saatle 09.50'de Amsterdam'dan hareket eden KLM Havayollarına ait KL1613 sefer sayılı uçakla İstanbul'a gelen yolculardan henüz kendilerine ulaşılamayan yolcuların bulundukları yerden 112 ücretsiz telefon hattını arayarak 'ben domuz gripli hastayla aynı uçakla yolculuk vapan kişiyim' şeklinde kendilerini tanıtmaları ve sağlık ekiplerinin kendisilerine ulaşmasını sağlamaları büyük önem taşımaktadır. Bakanlığımız gelişmeleri kamuoyu ile düzenli olarak paylaşmaya devam edecektir" dedi. (ANKA)

(HM/EÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title