Haberler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, Aydın, Denizli ve Manisa'da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, Aydın, Denizli ve Manisa'da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Denizli'de ikindi namazının ardından Delikliçınar Yeni Cami'nin avlusunda bir araya gelen gençler adına açıklama yapan AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Serim, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te 14 Temmuz günü ve sonrasında yaşananların bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaraladığını belirtti.

Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesinin hukuki bir yükümlülük olduğunu kaydeden Serim, şöyle konuştu:

"Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması aşağılık bir davranıştır. Ey İsrail, buradan haykırıyoruz, komutanı Hazreti Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. 'Git evladım şehadet nasip olsun' diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır."

Manisa

Manisa'da Şehzadeler ilçesi Hatuniye Camisi'nde ikindi namazı sonrasında açıklama yapan Manisa Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök de uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen Müslümanların haklarını korumaya çağrıda bulundu.

Kudüs'ün sahipsiz olmadığını kaydeden Gök, "AK Parti Gençlik Kolları Manisa İl Teşkilatı olarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında dünyanın her köşesindeki mazlumlarla birlikte olacağımızı belirtiyoruz." dedi.

Aydın

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de Bey Camisi'nde yaptığı açıklamada, varlığını terörle sürdüren İsrail'in, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı 3 gün boyunca ibadete kapattığını ve ezan okunmasını bile yasakladığını hatırlattı.

Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırdıklarını belirterek, "Kudüs davamızdır, Kudüs ilk kıblemizdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında dünyanın her köşesindeki mazlumlarla birlikte olacağımızı belirtiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Denizli İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title