Haberler

İsrail'in Gazze Saldırıları El Fetih'le Hamas'ı Yakınlaştırdı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne Yaptığı Saldırılarda Sivillerin de Ölmesi Sonrası Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın Başında Olduğu El Fetih Hareketi ile Hamas Arasında Yakınlaşma Başladığı İfade Ediliyor. Saldırılar Sonrası, İsrail'le Barış Görüşmeleri Sürdüren Mahmud Abbas'ın Gazze'ye Yapılan Saldırılarda Oğlu Ölen Hamas'ın Üst Düzey Liderlerinden Mahmud Zahar'ı Aradığı İfade Ediliyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılarda sivillerin de ölmesi sonrası Filistin lideri Mahmud Abbas'ın başında olduğu El Fetih Hareketi ile Hamas arasında yakınlaşma başladığı ifade ediliyor. Saldırılar sonrası, İsrail'le barış görüşmeleri sürdüren Mahmud Abbas'ın Gazze'ye yapılan saldırılarda oğlu ölen Hamas'ın üst düzey liderlerinden Mahmud Zahar'ı aradığı ifade ediliyor.

Haziran 2007'den beri Gazze'nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas'la Abbas'ın ilk kez irtibata geçtiği ifade edilirken, Abbas'ın Zahar'a başsağlığı dilediği belirtildi. Saldırılar sonrası konuşan Hamas üst düzey liderleri, barış görüşmelerini sürdüren El Fetih liderlerini İsrail işbirlikçisi olmakla suçlamışlardı.

Öte yandan İsrail'le barış görüşmelerini sürdüren Filistin heyetinin üst düzey müzakerecisi Saib Erakat, İsrail'in saldırılarının sürmesi ve Yahudi yerleşim birimlerinin yapılmasına "dur" denilmedikçe al-ver şeklinde sonuca ulaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. Gazze'ye saldırılara tepki gösteren Erakat, "İsrail saldırıları diplomasiye son noktayı koyuyor" ifadesini kullandı.

HALİD MEŞAL: "SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAZ"

İsrail gazeteleri de Gazze'ye saldırıların Hamas'ın elinde bulunduran İsrail askeri Gilad Şalid için yapılan gizli müzakereleri de engellediğini öne sürdü. Suriye'de bulunan Hamas liderlerinden Halid Meşal de istekleri karşılanmadan Gilad Şalit'in gün yüzü göremeyeceğini söyledi.

Gazze saldırılarının kendilerini korkutmadığını ifade eden Halid Meşal, "Filistinli tutuklular serbest bırakılana kadar Gilad Şalit gün ışığını göremeyecek. Eğer düşman İsrail, saldırılarının bizi yıldıracağını düşünüyorsa yanılıyor" ifadesini kullandı.

Halid Meşal, gidişatın böyle sürmesi halinde Gilad Şalit'in diğer bir İsrail askeri olan Ron Arad gibi olacağını da sözlerine ekledi.

RON ARAD KİMDİR?

1986 yılında uçağı Lübnan'da düşürülen İsrailli pilot Ron Arad'dan bir daha haber alınamadı. Ron Arad, ilk olarak Suriye yanlısı Şii Emel hareketi tarafından yakalanmıştı. Ancak bu hareketin lideri olan Nabih Berri, Arad'ı elinde bulunduran grubun örgütten ayrıldığını ve Arad'ın İranlılara verildiğini iddia etmiş, İran ise iddiayı yalanlamıştı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrullah, 2006 başında yaptığı açıklamada, Ron Arad'ın ölmüş olabileceğini söylemişti. Arad, İsrail'de kahramanlık simgesi haline gelmiş bulunuyor. İsrail hükümetleri, Arad'ın öldüğü yolunda resmi açıklama yapmadı. Özel bir kuruluş da Arad'ın akıbetiyle ilgili güvenilir bilgi getirene 10 milyon dolar ödül vaadetmişti.

(İA-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title