Haberler

Isparta'da 'Kadına Sıfır Şiddet' Projesi

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Isparta Barosu tarafından hayata geçirilen 'Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı' projesinin protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla imzalandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Isparta Barosu tarafından hayata geçirilen 'Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı' projesinin protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla imzalandı. Şiddete uğrayan ya da uğrama riski taşıyan kadınlara danışmanlık hizmeti sunmak ve yararlanabilecekleri kuruluşlar hakkında bilgilendirmek amacıyla oluşturulan projeyle kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesi hedefleniyor. Şiddet mağduru kadınlar '0 246 5002 112' numaralı hattı arayabilecek. 7 gün 24 saat açık olacak hattı arayan şiddet mağdurlarına bir psikolog yardım edecek.

'KOCANDIR AFFET' DÖNEMİ BİTTİ

Isparta Valiliği Gül Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreni öncesi İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan 'Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı' projesini tanıttı. Gürkan, bu projenin temelinde kadına yönelik şiddet konusunda toplumda farkındalık oluşturmak ve bunu sürekli hale getirmek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında hak arayacak kadına ücretsiz avukat tahsis edecek olan Isparta Barosu Başkanı Gökmen Gökmenoğlu da şiddet gören kadınlarla görüşülecek alanların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için maddi destekte bulunmalarını istedi.

BAKAN, ÖRNEK PROJE GÖSTERDİ

Bakan Şahin ise Türkiye genelinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda hukuki çalışma başlatılmış olmasına rağmen, Isparta'da henüz altyapı oluşmadan böyle bir çalışma yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Kadının yaşam hakkının en önemli hak olduğunu belirten Bakan Şahin, bu alanda yapılaması gerekenler konusunda bir taslak oluşturdukları vurguladı. Bu taslak hazırlanırken 'damdan düşenler' diye tabir ettiği 220 dernekle görüştüklerini anlatan Bakan Şahin, "Bu taslağı Bakanlar Kurulu'na sunduk. Muhtemelen önümüzdeki hafta imzaya açılıp tamamlanacak. Bizim kanuni altyapıda oluşturduğumuz şeyi siz uygulamaya başlıyorsunuz. Isparta tüm Türkiye'ye örnek olmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 'Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı' projesine destek sağlayan kuruluşlar protokolü imzaladı. Protokole son imzayı ise 'şiddetsiz bir dünya' dileğinde bulunan Bakan Şahin attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title