Haberler

İso Sanayideki Üretim Düşüşü İçin Uyardı: Öncelik Gecikmeden Ekonomiye Verilsin

İstanbul Sanayi Odası (İso) Başkanı Tanıl Küçük, Aralık Ayında Sanayi Üretiminde Meydana Gelen Yüzde 1.4'lük Düşüşe İşaret Ederek, Bu Durumun 2008 Açısından "Uyarıcı" Nitelikte Olduğunu Söyledi. Küçük, "Üretim Cephesinden Gelen Olumsuz Sinyallerin Giderek Arttığı Gerçeği Gözden Kaçmamalıdır. Daha Fazla Gecikilmeden Ekonomi Artık Birincil Öncelik Olarak Ele Alınmalıdır" Dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, bugün açıklanan sanayi üretim verilerinin Aralık ayında yüzde 1.4 küçülmeyi gösterdiğine işaret ederek, bu durumun 2008 açısından "uyarıcı" nitelikte olduğunu söyledi. Küçük, "Üretim cephesinden gelen olumsuz sinyallerin giderek arttığı gerçeği gözden kaçmamalıdır. Daha fazla gecikilmeden ekonomi artık birincil öncelik olarak ele alınmalıdır" dedi.

Tanıl Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, Aralık 2007'ye ait sanayi üretim endeksinin, Ocak 2006'daki yüzde 5.2'lik küçülmeden 23 ay sonra gelen bir küçülme olduğunu hatırlattı. Bu küçülmenin düşük kurun rekabet gücünü iyice erittiği koşullarda, sanayiden yükselen olumsuz sinyallerin giderek arttığına işaret ettiğini vurgulayan Küçük, yüzde 1.4'lük küçülmenin 2008 açısından "uyarıcı" nitelikte olduğunun altını çizdi.

-"2008 ÜRETİM AÇISINDAN KAYIP YIL OLABİLİR"-

Rekabet gücünü iyileştirecek adımlar süratle atılmadığı takdirde 2008'in sanayi üretimi açısından kayıp bir yıl olabileceği uyarısında bulunan Küçük, "2004'teki yüzde 9.8'lik artışı takiben, 2005 ve 2006 yıllarından sonra maalesef 2007'de de sanayi üretimindeki yıllık artış yüzde 5 civarında gerçekleşmiştir. Büyümenin lokomotifi olan sanayi sektöründe yıllık üretim artışları yüzde 5'ler civarında kaldığı takdirde Türkiye sorunlarını çözemez" dedi.

-"ÜRETİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI"-

Küçük, 2007'deki üretim artışının 2006'nın da gerisinde kalmasının bir başka düşündürücü durum olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"2005 Temmuz ve 2006 Ocak aylarındaki küçülmeleri takiben sanayimiz yeniden toparlanma başarısını göstermiş ve üretimini artırmıştı; muhtemelen yine toparlanacaktır. Ancak, geçmişteki olumlu örnekler rehavete yol açmamalıdır. Yapılması gerekenler acil olarak hayata geçirilmez, üretimin önündeki engeller süratle kaldırılmaz ise durum bu kez farklı olabilir. Üretim cephesinden gelen olumsuz sinyallerin giderek arttığı gerçeği gözden kaçmamalıdır. Daha fazla gecikilmeden ekonomi artık birincil öncelik olarak ele alınmalıdır." (ANKA)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title