Haberler

İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Sona Erdi

Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kampanyası'nın Oltu Belediyesi Sinema Salonu'nda Gerçekleştirdiği 7. Eğitim Semineri Sona Erdi.

Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kampanyası'nın Oltu Belediyesi Sinema Salonu'nda gerçekleştirdiği 7. Eğitim Semineri sona erdi.

Programın son gününe Türkiye Maden Mühendisleri Odası Başkanlığından Maden Mühendisi Serdar Ömer Kaynak'ın konuşması damga vurdu. Seminer kapsamında "Türkiye Geneli Madencilik Sektörü Kaza İstatistikleri" konulu bir konuşma yapan Kaynak, turizm sektörüne yönelik verilen teşvik ve desteklerin madencilik sektörüne yeterince verilmediğini öne sürdü.

"Bu ülkede terzinin, berberin eğitimi var ancak madenciliğin yok. Böyle şey olmaz." diyen Maden Mühendisi Kaynak, "Herhangi bir fabrikada çalışan bir işçi tavan üzerime çökecek diye devamlı yukarıya bakmaz. Ama madencilik sektöründe bu durum maalesef böyledir. Böylesine ağır ve tehlikeli bir işin daha düne kadar herhangi bir eğitiminin olmaması bu sektöre bakışı apaçık ortaya koymaktadır. Turizmi, otel yapmayı teşvik eden hükümetler bu ülkenin geleceğini sadece bu iş kolunda görmeleri büyük eksikliktir. Bir ülkenin kalkınması iki evre sonra bitecek turizmle olmaz. Kalkınma sanayi ve madencilikle olur. Bizlere yıllarca altın yumurtlayan tavuk diye yutturulan turizmden önce bir ülkeyi sanayi ve madencilik ayakta tutar. Bölgenize, yörenize gelen politikacılardan bunu istemek zorundasınız. Bu bizim hakkımız." şeklinde konuştu.

Kömür madenlerinde meydana gelen kazaların bir bütün olarak ele alınmasına işaret eden Kaynak, "Maden ocağı topyekün bir iştir. A ekibinin yaptığı yanlıştan B ekibi zarar görebilir. Madencilik mesleği; yorgunluğu ve dalgınlığı asla kabul etmez, bedeli çok ağır olur. Şunu unutmamalıyız ki, kazalar kader değildir. Önlemek bizim elimizdedir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile TMMOB arasında 2007 yılında arasında imzalanan ve iki yıl sürecek olan "Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Şartlarının İyileştirilmesi" konulu protokol çerçevesinde sürdürülen seminerlerin 7'ncisi Oltu'da gerçekleştirildi. Seminerin kapanış konuşmasını yapan İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğünden İş Güvenliği Daire Başkanı Ümit Tarhan, ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan madencilik sektöründe yapılan tüm çalışmalar ve alınan önlemlerin uygulanabilir mevzuatla bu iş kolunun çok daha iyi yerlere gelmesine vesile olacağını söyledi. Sektörde çalışan binlerce kişinin öncelikle insan olduğunun bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Tarhan, "2 gün boyunca burada anlatmaya çalıştığımız ana temanın ne olduğunu sanırım çok daha iyi anladınız. Gördüğünüz gibi bu kadar yüksek risk içeren maden işçiliğinde en önemli unsur kişinin kendisine değer vermesidir." Diyerek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve ev sahibi Oltu Kömür ve Madencilik Anonim Şirketi'ne teşekkür etti.

Türkiye Maden Mühendisleri Odası(TMMOB) Başkanı Mehmet Torun ise insanca yaşayabilmek ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için kişinin kendisini çalıştığı iş kolunda çok iyi yetiştirmesini ve gerekli donanıma sahip olması gerektiğini söyledi. Oltu Kömür ve Madencilik Anonim Şirketi yönetim kurulu üyelerinden Naci Koçak'a bir madenci heykeli(maketi) hediye ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Öte yandan şirket yönetim kurulu adına kısa bir teşekkür konuşması yapan Koçak ise 4 yıl gibi kısa bir süre önce kurulan işletmenin bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük işletmelerinden biri olduğunu belirterek, "İşletmemizin bu duruma gelmesinde daha önce bölgemizde görev yapmış müessese müdürleri ve mühendislerimizin vermiş oldukları iş eğitimi ve iş disiplinin katkısını gözardı etmek mümkün değildir. 2 gün boyunca gördük ve daha iyi kavradık ki, anlayışımız önce insan kavramının üzerine oturmalıdır. Bundan sonra bu tür etkinliklerle siz katılımcıların birikim ve heyecanından yine yararlanmayı ümit ediyoruz." diye konuştu.

(DMA-İRT-Y) 20.06.2008 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title