Haberler

İş İnsanlarına "TEŞVİK" Uyarısı…

Güncelleme:

Pozitif Güç Personel Hizmetleri Eğitim ve Danışmanlık Şirketinin Kurucusu ve Genel Müdürü Murat Ayas, işverenlerin ilgisini çekecek çok önemli konulara dikkat çekti.

Murat Ayas, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen, 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandığına dikkat çekti.

Buna göre, genç ve kadın çalışanlar için ortalama çalışan sayısına her ilave istihdamda devlet prim teşviki hakkı doğduğunu kaydeden Murat Ayas, şunları söyledi:

"Bu bir çalışanlı bir firma içinde geçerli, 1.000 çalışanlı bir firma içinde geçerli bir prim teşviki olup, genç ve kadın çalışanlar için ortalama çalışan sayısına her ilave istihdamda devlet prim teşviki haricinde birçok farklı teşvikler söz konusudur. İşverenler bu teşvikleri etkin kullanamadıkları için faydalanamamaktadırlar. Ortalama teşvik rakamları ile ilgili bir fikir versin diye örnek vermek gerekirse; 100 kişilik bir firmanın 4 yıllık geriye dönük olarak farkında olmadığı için kullanamadığı teşvik tutarı takribi 150.000 TL civarındadır. Bu rakam çalışan turnover oranı ve çalışan sayısındaki artış ile doğru orantılı olarak çok daha fazla tutarlara da çıkabilir."

GEÇMİŞ TEŞVİKLERİN KULLANIMI İÇİN SON TARİH MAYIS 2018

Son çıkan torba yasa ile alınmamış geçmiş döneme ait tüm teşvikleri için yasal düzenleme yapıldığını ve işverenlere son bir şans daha tanınmış olduğuna dikkat çeken Murat Ayas, "SGK tarafından eski haliyle durdurulan teşviklerde değişiklik yapma hakkı torba yasa ile değiştirilerek işverenlerin önü açılmış oldu. Yasa gereği söz konusu hak Mayıs 2018 itibarıyla sona ermiş olacaktır" uyarısında bulundu.

Asgari ücretli çalışanların yıl boyunca vergiden etkilenmemeleri konusunda da kalıcı düzenleme yapıldığını belirten Murat Ayas, şu bilgileri paylaştı:

"01.01.2018 – 31.12.2020 tarihleri arasında bir önceki yılın ortalama çalışan sayısına ilave işe alımlar da gelir vergisi, damga vergisi ve sigorta prim desteği sağlanmıştır.

İmalat sektöründe faaliyet gösteren küçük firmalara ilave istihdam sağlamaları şartıyla gelir vergisi, damga vergisi, sigorta prim desteği ve ücret desteği sağlanmıştır.

İşverenlere asgari ücret desteği olarak bilinen teşvik, 2018 yılında da devam edecektir."

Murat Ayas, Pozitif Güç Personel Hizmetleri Eğitim ve Danışmalık San. T,c. Ltd.Şti. olarak bu tür teşvik konularında uzman ekipleriyle birlikte müşterilerine hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title