Haberler

İran Sinemasının Tercihi Antalya

İRAN sinema ve dizi sektörü, farklı mevsimleri aynı zamanda yaşaması ve görsel güzellikleri dolayısıyla çekimlerini Antalya'da oluşturduğu setlerde yapıyor.

İRAN sinema ve dizi sektörü, farklı mevsimleri aynı zamanda yaşaması ve görsel güzellikleri dolayısıyla çekimlerini Antalya'da oluşturduğu setlerde yapıyor.

Nevruz tatilinde Antalya'yı tercih eden İranlılar, bu kez sinema ve dizi çekimleri için turizmin başkentine yöneldi. Film çekimleri için daha önce İstanbul'u tercih eden İranlı yapımcılar, doğası, görsel güzellikleri ve iklim koşulları dolayısıyla çekimler için artık Antalya'yı tercih ediyor. İranlı yapımcılar 2015 yılında 5 dizi, 2016 yılında ise 18 sinema filmini Antalya'da çekti. İranlı Mohammed Ravandi'nin yönetmenliğini yaptığı Kafe Piyano'nun çekimleri de Antalya kent merkezinde devam ediyor. 50 kişilik ekiple devam eden çekimlerde şu ana kadar 26 bölüm izleyiciyle buluştu. Yapımcı firma, tamamı 60 bölümden oluşacak dizi için bir kafeyi kiraladı.

ANTALYA DOĞAL PLATO

Yönetmen Mohammed Ravandi, 5 ay önce başladıkları çekimlerin 8 ay daha devam edeceğini söyledi. Antalya'da yaşayanların misafirperver olduğunu belirten Ravandi, çekimler için turizm kentinin çok ideal olduğunu kaydetti. Antalya'da bir hafta içinde dört mevsimi bir arada yaşamanın mümkün olduğuna değinen Ravandi, "Antalya'da tabiat muhteşem. Kar çekmek istediğimizde 150 kilometre uzaklıkta çekim yapabiliyoruz. Manzara çekiminde ise İstanbul'a göre çok daha fazla alternatif mevcut. Burası doğal bir plato" dedi.

BEĞENDİĞİ TÜRK OYUNCULAR

Türk sineması ve dizilerini çok iyi bulduğunu da anlatan Mohammed Ravandi, Türkiye'nin bu anlamda dünyanın önemli ülkelerinden biri olduğunu söyledi. Dizinin başrol kadın oyuncusu Baharak Selehnia ise yaklaşık 1.5 yıldır Antalya'da olduğunu, burayı çok sevdiğini kaydetti. Selehnia, Neslihan Atagülü, Beren Saat, Burak Özçivit ve Oktay Kaynarca'yı oyunculuk anlamında çok beğendiğini dile getirdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Antalya İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title