Haberler

İnegöl Belediyesi Çalışmalarına Hız Verdi

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi mesleki eğitim kampüsündeki çalışmalar kapsamında üzerine düşen görevlere hız verdi.

Türkiye'nin orta öğretim alanındaki en büyük kampüsü olma özelliği taşıyan Sevim Yıldız Eğitim kampüsündeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Aktaş geçtiğimiz hafta, yeni eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'le birlikte belediyenin kampüste yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Aktaş; İnegöl belediyesinin yol ve kanalizasyon çalışmaları hakkında fen işleri müdüründen bilgi aldı.

Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından, 305 dönüm üzerinde 62 bin metrekare kapalı alan olarak Karalar Köyü mevkiine yaptırılan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün bir an önce hizmete girmesi için İnegöl Belediyesi kampüste yaptığı çalışmalara hız verdi.

İnegöl Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan Kampüsün yerleşke yolundaki kanalizasyon hatları, yağmur suyu şebeke bağlantıları gibi alt yapı hizmetleri İnegöl Belediyesi tarafından yapılmakta.

Başkan Aktaş yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini görmenin ve kampüsün bu sene hizmete girecek olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

KANALİZASYON ve YOL HATTI ÇALIŞMALARI

Geçtiğimiz hafta çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aktaş; "Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünün hizmete açılması için İnegöl Belediyesi olarak başından beri çaba sarf ediyoruz. Bundan dolayı kampüsün içerisindeki alt yapı işleri Milli Eğitim Bakanlığı marifetiyle yapılırken dışındaki alt yapı çalışmalarını da belediye olarak biz yapıyoruz. Yerleşke içerisinde toplanan yağmur suyunun, Q-1000 mm'lik beton borularla 100 metre hat çekilerek Kalburt deresine; yerleşkedeki binalardan toplanan pis atıkların ise Q400'lük borularla oluşturulacak 3100 metrelik kanalizasyon sistemiyle OSB.'deki Arıtma Tesisine deşarjı yapılacak" dedi. Sadece kampüse özel 3.100 metre kanalizasyon hattını arıtma tesislerinden alarak kampüse kadar getirdiklerini belirten Aktaş; Yenice köprülü kavşağından itibaren 20 metre genişliğinde, 3.500 metre ham yol çalışması yaptık. Bunun 1,5 kilometrelik kısmının asfaltlamasının bitirdik, kalan bölümdeki asfaltlama çalışmasını da en kısa zamanda tamamlayacağız" dedi.

Kampüse kolay ulaşım sağlamak ve ulaşım mesafesini kısaltacak bir çalışmanın daha projesini tamamladıklarını ve ihalesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Aktaş; 5 metre yüksekliğinde 12 metre genişliğinde Kara dere üzerinde köprü yapımının devam ettiğini söyledi.

Aktaş, mesleki eğitim kampüsünün, İnegöl için son derece önemli olan mesleki eğitimin daha rahat, planlanmış, kampüs ortamında yapılacak olmasının mesleki yönden yetişmiş elemanların çıkmasında önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Kampüsün bir an önce hizmete girmesi için bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü yardımın olacağını, hatta taşıma ile ilgili olarakta, kampüs mevzuatı oluşuncaya kadar öğrencilerin şehir merkezinden eğitim kampüsüne taşınmasıyla ilgili belediye olarak imkânlar ölçüsünde yardımcı olacaklarını ve bununla ilgili olarak ilçe mili eğitim müdürü ile bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Aktaş; "Burada yapılan önemli bir proje. Burada herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Bizlerde üzerimize düşen ne var ise yerine getirme gayretinde olacağız. Nasıl ki ilçemiz mobilyasıyla, kaplıcasıyla ve köftesiyle anılan bir şehir ise; bu mesleki eğitim kampusu de en kısa sürede Türkiye sathında ses getiren ve ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak bir eğitim yuvası olacaktır" dedi.

Aktaş son olarak, sanayicinin İhtiyacı olan pek çok dalda personel yetiştirecek bu okulların, Türkiye'de ve İnegöl'de had safhada olan mesleki eleman açığını önemli derecede kapatacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Yıldız Ak Parti Türkiye İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title