Haberler

İncirlik Üssü'nün Lübnan'a Taşınacağı İddiası

Lübnan'da BM Barış Gücü Unıfıl'in Uzun Yıllar Sözcülüğünü Yapan Beyrut Amerikan Üniversitesi'nde Görevli Akademisyen Timur Göksel İncirlik Üssü'nün Lübnan'a Nakledileceği Yönündeki İddiaları Yorumladı

Lübnan'da Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü UNIFIL'in uzun yıllar sözcülüğünü yapan Beyrut Amerikan Üniversitesi'nde görevli akademisyen Timur Göksel, İncirlik Üssü'nün Lübnan'a nakledileceği yönündeki iddiaları, "Bu söylentiler eskiden beri var. Ancak akıl var, izan var. Suriye, kendisini terörist ilan eden bir ülkenin, 30-40 kilometre ötesinde üs kurmasına izin vermez" diye yorumladı.

İncirlik Üssü'nün Lübnan'a taşınacağı söylentilerini değerlendiren Lübnan'daki BM Barış Gücü UNIFIL'in eski sözcüsü, Beyrut Amerikan Üniversitesi'nde görevli akademisyen Göksel, bu söylentilerin boş olduğunu söyledi. Suriye'nin, Lübnan'daki uzantıları sayesinde bu tür bir projeyi kolaylıkla engelleyebileceğini söyleyen Göksel, "Geçtiğimiz yıl BM'nin Lübnan'a yeni UNIFIL gücü göndermesiyle bu söylentiler arttı. O zamanki iddialar, hatta umutlar diyelim, burada bir BM gücü değil, çok uluslu bir NATO gücü

olacağı yönündeydi. Bunlar ağır silahlara sahip olacaklardı. Gelip Lübnan'a sahip çıkacaklardı. Hizbullah'ı ortadan kaldıracaklardı. Bunların hepsi hayal mahsulü" dedi. Lübnan Ordusu ile Fethül İslam örgütü arasında Nehrül Barid kampında yaşanan ve kısa süre önce son bulan çarpışmaların asıl amacının Filistin kampını yok ederek, buraya NATO için deniz ve hava üssü kurulması olduğu yönünde 'komplo teorilerinin' üretildiğini söyleyen Göksel, "Ancak bunları kimse ciddiye almadı. Almamalarının nedeni de şudur:

Bahsedilen yer Suriye'ye 30-40 kilometre mesafede. Koyu bir Sünni Müslüman bölgesinin göbeğinde. Ben Suriye adına konuşamam, Suriye'nin resmi tepkisi nedir, onu da bilmiyorum. Ama akıl var, izan var. Suriye, 30-40 kilometre ötede, kendisine karşı düşmanlığını ilan etmiş, terör ülkesi olarak tanımlayan bir devletin gelip burada kendi başına bir üs kurmasına izin vermez, veremez. Ama buna kendisi doğrudan doğruya karşı çıkmayacaktır. Lübnan'daki uzantıları, müttefikleri sayesinde bunu engellemeleri gayet

kolay. Kan dökülür. Onun dışında Suriye'nin kabul ettiğini varsaysak bile, Lübnan'ın kendi içinde bunu kabul etmeyecek bir çok örgüt var. Bunların en başında da Hizbullah geliyor ve bunu engellemek için de ellerinde çok imkanlar var. Dolayısıyla gerçekçi olmak lazım. Buraya gelip de kimse kan dökerek bir üs kuramaz" diye konuştu.

Lübnan'a askeri üs kurulacağı yönündeki iddiaları ortaya atan web sitesinin, İsrail istihbarat servisiyle ilgisi olmadığını belirten Timur Göksel, İsrail'de mizah konusu olan bu siteye, Türkiye'den başka bir yerde itibar edilmediğini söyledi. Sitenin sahibi olan şahsın hayal gücü zengin, okuduğu haberleri şişirebilen, sansasyonel gazetecilik yapan ve çok iyi para kazanan birisi olduğunu ifade eden Göksel, bu sitenin MOSSAD'la ilgisinin olmadığını belirterek, "Ama adam uyanık, herhalde güzel arşivleri

var. Bugünlerde yazacak bir şey yok deyip, karıştırıp karıştırıp çıkarmış olmalı. Ama bağlantıyı kurması çok güzel yani. İşte Türkiye'yle Amerika'nın arası gerginleşirse, İncirlik kapanırsa filan. Bugün bu inşaatı yapmaya başlasalar ne zaman biter? Diyelim ki bütün sorunları hallettiniz, Hizbullah da, Suriye'de kabul etti. İnşaata yarın başladınız. Ne zaman bitireceksiniz. Biraz gerçekçi olmak zorundasınız" dedi.

(SA-OYK-OYK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title