Haberler

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY ile Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arasındaki süre 1 saate düşecek

Güncelleme:

"Raylı Sistemlerde Büyük Hamle" toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılı sonunda proje çalışması bitecek HIZRAY ile Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arasındaki sürenin 1 saate düşeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından "Raylı Sistemlerde Büyük Hamle" toplantısı düzenlendi. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılı sonunda proje çalışması bitecek HIZRAY ile Beylikdüzü- Sabiha Gökçen arasındaki sürenin 1 saate düşeceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY ile Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arasındaki süre 1 saate düşecek

HIZRAY'IN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI 2021 YILI SONUNDA BİTECEK

İki yeni hattın projelendirileceğini ifade eden İmamoğlu, 2021 yılı içinde ihaleye çıkmak üzere hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Projelerden ilkinin "Beylikdüzü – Esenyurt – Sefaköy – İncirli Metro Hattı" olduğunu söyleyen İmamoğlu, ikinci projenin ise Asya ve Avrupa arasında olacak ikinci raylı sistemi oluşturduğunu ve bunun Beylikdüzü, Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik dahil 17 ilçede yaşayan İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak HIZRAY olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY ile Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arasındaki süre 1 saate düşecek

"ORTALAMA HIZ 70-80 KİLOMETRE ARASI OLACAK"

2021 yılı sonunda projelendirme çalışmasının sona ereceğini ve ihaleye çıkılacağını belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Doğu-Batı aksında bir baştan diğer başa kat edecek ikinci raylı sistem hattımız ise HIZRAY olacak. İstanbul'da metro hatlarında ortalama hız 35 kilometreyken toplu taşıma sisteminde bu hız ortalama 20 kilometreye düşüyor. HIZRAY'da hedeflediğimiz ortalama hız ise 70-80 kilometre arası olacak. Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arası 1 saate düşecek. HIZRAY'ın işletmeye alınmasıyla günde 1 milyon yolcu taşıyacağını öngörüyoruz. Yapım ve metro araçları dahil toplam maliyeti 6 milyar dolar olacağı hesaplanan bu hattın finansmanı için kamu-özel işbirliği gibi karma modeller öngörmekteyiz. Ön tasarım ve fizibilite çalışmasını 2020 yılı sonunda başlattığımız HIZRAY projesinin 2021 projesini tamamlamayı hedefliyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sabiha Gökçen Beylikdüzü İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

adam:

adamsın ekrem başkan herşey çok güzel olacak seni cumhurbaşkanı olarak da görmek isteriz allahın izni ve bereketi ile.

56
93
yanıtYanıtla
Memet:

Rüyanda görürsün vtn hainleri

yanıt5
yanıt0
Turgut:

Allah muhafaza etsin bu milleti.

yanıt20
yanıt7
İnsan:

Ve demiş koca ülkenin batmasını isteyen vatan düşmanı, Adam

yanıt7
yanıt0
Zeynep:

Nasıl bir kaynakla yapacak merak ediyorum su faturasına gelen zam ortada maksat bir şey yapamıyor demesinler

47
54
yanıtYanıtla
hadi ya:

yapsada yapmasada size göre birşey yapmıyor bizde sizi takmıyoruz adam halkına hizmet ediyor 3 5 zengine değil

yanıt27
yanıt37
Mehmet:

Istanbul sayende 5 sene kaybetti.Verdiğin sözler güme gitti.IBB bütçesi yeter artar diyordun.Şımdi borç batağına soktun.Millet artık sana inanmıyor...

46
46
yanıtYanıtla
Tt:

Millete sordun mu trol

yanıt1
yanıt2
at parti:

beş sene??

yanıt1
yanıt3
Saflar Sımsıkı:

Her gün hizmet yapman lazım. Bir kere yaptım 6 ay geçti tekrar yaptım olmaz.

45
25
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title