Haberler

Ilısu Baraj Projesinin İptali İçin Uluslararası Girişim

Atlas Dergisi, "hasankeyf’e Sadakat" Adıyla Bir İmza Kampanyası Başlattı. Kampanya Kapsamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avusturya Cumhuriyeti Başbakanı Wolfgang Schüssel Ve İsviçre Konfederasyonu Başbakanı Moritz Leuenberger’e Birer Dilekçe Gönderiliyor.

“Hasankeyf’e Sadakat” adıyla bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında imzalanan metinler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avusturya Cumhuriyeti Başbakanı Wolfgang Schüssel ve İsviçre Konfederasyonu Başbakanı Moritz Leuenberger’e gönderilecek. Hükümet başkanlarından, Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ne “sadakat göstermeleri” istenilirken, Almanya, Avusturya ve İsviçre hükümetlerinden Ilısu Baraj Projesi'ne maddi destek vermemesi, Türkiye’den de projeyi iptal etmesi isteniyor.

Atlas Dergisi Ilısu Barajının suları altında kalacak olan Hasankeyf için “Hasankeyf’e Sadakat” adıyla bir imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında şuana kadar 31 bin 888 imza toplanırken, bunların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile proje konsorsiyumunda yer alan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avusturya Cumhuriyeti Başbakanı Wolfgang Schüssel ve İsviçre Konfederasyonu Başbakanı Moritz Leuenberger’e gönderilecek.

“EKONOMİ VE ENERJİDEN DAHA ÖNEMLİ”

Kampanya kapsamında hazırlanan imza metninde, şu görüşlere yer verildi:

“Ben kanunlara, kültüre, tarihe ve doğaya değer veren milyonlarca insandan biriyim. Geleceğe bırakacağımız en büyük miras olan bu değerleri, ekonomi ve enerjiden daha önemli görüyorum. Hiçbir para ve enerji miktarı bu değerlerle olan bağımı kaybetmem için gerekçe olamaz. Çünkü ben bu değerlere olan inancımdan dolayı vergi veriyorum, toplumla birlikte yaşıyorum ve oy veriyorum.”

“TARİHİ BİR HATA”

Ilısu Barajı Projesi'ne, yasalara, kültüre, tarihe ve doğaya kabul edilemez boyutta zarar vereceği için karşı çıkıldığı kaydedilen metinde, “Türkiye Hükümeti'nin bu projeyi gerçekleştirmek istemesi büyük bir tarihi hatadır. Aynı zamanda Almanya, Avusturya ve İsviçre hükümetlerinin projeyi desteklemesi de bu ülkelerin savunmakta olduğu insan ve çevre hakları gibi değerlerle büyük bir çelişki içerisindedir” görüşlerine yer verildi.

“Almanya, Avusturya, İsviçre ve Türkiye hükümetlerinin kanun, kültür, tarih ve doğaya en az benim kadar önem verdiğine hala inancım var“ denilen imza metninde, “Ben bu değerlerle bağımı korumak için Hasankeyf'e sadakat gösteriyorum. Hükümetlerinizin de, bazı şirketler ve lobi grupları tarafından yürütülen ve bu değerleri hiçe sayan girişimleri kararlılıkla reddetmesini ümit ediyorum” denildi.

TALEPLER

Hükümet başkanlarının, Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ne sadakat göstereceğini ümit ederek iki talepte bulunulduğu kaydedilen metinde şu görüşlere yer verildi:

“-Almanya, Avusturya ve İsviçre hükümetleri; Ilısu Baraj Projesi'ne maddi destek vermeyiniz.

-Türkiye Hükümeti; Ilısu Projesi'ni iptal ediniz. Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ndeki tarihi ve doğal zenginlikleri turizm yatırımları ile insanlığın hizmetine sunmak yönünde yeni bir vizyonun önderliğini yapınız.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title