Haberler

İçtüzük Değişiklik Teklifi Komisyonda

TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülen Meclis İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif, dört partinin ortak teklifiyle alt komisyona sevk edildi.

TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülen Meclis İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif, dört partinin ortak teklifiyle alt komisyona sevk edildi.

TBMM Anayasa Komisyonu, AK Parti ve MHP'nin Meclis İçtüzük değişikliğine ilişkin ortak teklifini görüşmek üzere, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

Parlamentoların kendi çalışma usul ve esaslarını, yaptıkları içtüzüklerle belirlediğine dikkati çeken Şentop, yürürlükte olan içtüzüğün Cumhuriyet Senatosu'nun da bulunduğu çift Meclisli dönemde 5 Mart 1973 tarihinde kabul edildiğini ve 1 Eylül 1973'te yürürlüğe girdiğini belirtti.

Şentop, şöyle devam etti:

"Bu içtüzükte yapılan 14 değişiklikle 156 madde değiştirilmiş. Bazen aynı maddeler birden çok kez değiştirilmiştir. Bu içtüzük 44 yıldır uygulanmaktadır. Bu süre içerisinde birçok içtüzük değişiklik girişimi de farklı gerekçelerle sonuca ulaşamamıştır. Bu 44 yıllık süre içerisinde içtüzüğün çeşitli maddelerinde yapılan değişiklikler, içtüzüğün sistematiğini de bozmuştur. Mevcut bazı hükümler hiç uygulanamazken, içtüzükte dayanağı olmayan bazı uygulamalarda teamüller oluşturmuştur."

15 Temmuz'a az kaldığını ve bunun Türkiye tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Şentop, 15 Temmuz'da şehit düşenlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa, şehitlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Mustafa Şentop, dün ve bugün siyasi parti temsilcileri ile görüştüklerini ve teklifin alt komisyonda değerlendirilmesi yönünde mutabakat oluştuğunu bildirdi.

Şentop'un konuşmasının ardından dört siyasi partinin alt komisyon kurulmasına ilişkin ortak teklifi okundu.

Teklifin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından içtüzük değişikliğine ilişkin teklif alt komisyona gönderildi.

Öte yandan yoğun katılım nedeniyle bazı milletvekilleri toplantıyı ayakta izledi.

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Şentop Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title