Haberler

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Ağrı'da basın mensuplarıyla buluştu Açıklaması

Güncelleme:

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ağrı'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ağrı'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yapıcıoğlu, kentteki bir restoranda buluştuğu basın mensuplarına ülkenin iç ve dış gündemleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, seçim sisteminin partilere ittifakları dayattığını savunarak şu an HÜDA PAR'ın angaje olduğu bir parti bulunmadığını söyledi.

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın ilkeleri olduğunu belirterek "Ne pahasına olursa olsun illa Meclise gireceğiz, bu nedenle de mutlak surette bir ittifakta yer alacağız demiyoruz. Ama bu seçim sistemlerinin de biraz zorlamasıyla, zaten siyasetin doğasında var olan ittifakların da meşru olduğunu söylüyoruz. HÜDA PAR da eğer kendi ilkelerine uygun bir ittifak teklifi gelirse veya öyle bir ortam oluşursa bir ittifak içerisinde yer alabilir." dedi.

Kürt sorununun en ağır döneminin CHP'nin tek parti döneminde yaşandığını ifade eden Yapıcıoğlu, "Kürt meselesinin HDP ile çözüleceğine ilişkin CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının hemen akabinde eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin yapmış olduğu bir açıklama vardı. Sonrasında HDP cenahında 'bu, partinin açıklaması değil, partiyi bağlamaz' diye Temelli'nin açıklamalarına tepki geldi. Fakat hatırlayalım daha önce adına çözüm süreci denilen bir süreç vardı ve o süreçte birçok defa partinin en yetkilileri Sezai Temelli'nin geçen gün attığı tweet ile aynı manaya gelecek birçok şey söyledi. Hatta bazıları dediler ki bizim işimiz postacılık. Biz Kandil, İmralı ve devlet arasında gider geliriz dediler."

Yapıcıoğlu, Kürt sorununa işaret edip çözüm için adres gösterilenlerin de çözümsüzlüğü dayattığını, bahsedilen kesimin bu meselenin çözümünü samimi şekilde istediklerinden emin olmadıklarını anlattı.

CHP zihniyetinin meselenin sebebi olduğunu savunan Yapıcıoğlu, "Eğer CHP gerçekten bu sorunun çözülmesini ister bir noktaya gelmişse bu bizi sevindirir. Ama korkarım seçim sathı mahalline girilen şu dönemde Cumhurbaşkanı adaylarını HDP tabanına da destekletmek için yapılmış bir atraksiyon olma ihtimali çok daha güçlüdür. Bu mesele eğer gerçekten çözümü bu iki partiye bırakılacak meseleyse meşhur bir tabirle yat ki ölelim." ifadesini kullandı.

Program, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Zekeriya Yapıcıoğlu Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title