Haberler

956 Hakim ve Savcı Adayı Mesleğe Kabul Edildi

Güncelleme:

HSYK Üçüncü Dairesi, 956 adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adayının mesleğe kabulüne karar verdi. 1. Dairesi ise 1418 hakim ve savcının da görev yerini değiştirdi.

HSYK Üçüncü Dairesi, 956 adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adayının mesleğe kabulüne karar verdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanlığı, yayımladığı 1544 ve 1545 sayılı kararnameler ile, bin 418 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

HSYK'nın internet sitesinden duyurulan kararnamelerde, adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara, gerçekleştirilmesi planlana kura kararnameleri ile atama yapılacağı duyuruldu.

HSYK'nın sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"2016 yılı Eylül ayı adlî ve idarî yargı kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 02 Eylül 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Kararname sonrası adlî ve idarî yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kur'a kararnameleri ile atamalar yapılacaktır.

Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar 05 Eylül 2016 tarihinden itibaren gönderilecektir. Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 06 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından "Atanma Talep Formuö nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir.

Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title