Haberler

Hindistan'ı Vuran Fani Kasırgasında 12 Kişi Hayatını Kaybetti

– Fani kasırgasının vurduğu Hindistan'da 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

– Fani kasırgasının vurduğu Hindistan'da 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yerel medyada yer alan haberlerde, Hindistan'ın Odisha eyaletinde bulunan Puri bölgesinden vurmaya başlayan ve saatte 200 kilometre hıza ulaşan Fani kasırgasının duvarları, ağaçları ve elektrik direklerini devirmesiyle eyalet genelinde 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan Hindistan hükümeti Başsözcüsü Sitanshu Kar, Twitter hesabında, kasırgada 160 kişinin yaralandığını duyurdu.

Ayrıca, Puri ve Bhubaneswar bölgelerinde telekom ağının zarar gördüğü ve hala kasırgada en çok etkilenen bölgelerin tespit edilmeye çalışıldığı bilgisi de haberlerde yer aldı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada Pazartesi sabahında Odisha'yı ziyaret edeceğini duyurdu.

Hindistan Meteoroloji Dariresi'nin açıklamasında, Fani kasırgasının şiddetini kaybederek 60 kilometre hıza düştüğü ve yerel saat ile 05: 30'da Batı Bengal eyaletinin başkenti Kolkata'ya ulaştığı belirtildi.

VİNÇ BİNALARIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Sosyal medyada kasırgaya dair dün paylaşılan görüntülerde, Bhubaneswar bölgesinde bir vincin şiddetli rüzgar nedeniyle binaların üzerine devrildiği ve bir otobüsün de rüzgarla savrulduğu görülmüştü.

1 MİLYON KİŞİ BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLDİ

Hindistan Meteoroloji Dairesi'nin dün yaptığı açıklamada Fani kasırgasının giderek şiddetini kaybettiği, kasırganın, Hindistan'ın Batı Bengal eyaletine doğru ilerlemekte olduğu ve daha sonra da Bangladeş'e ulaşmasının beklendiği belirtilmişti. Ayrıca, önlem olarak 1 milyon kişinin tahliye edildiği Odisha eyaletinde şiddetli yağışların ve rüzgarların gün içerisinde devam edeceği bildirilmiş ve insanlara yapılan sokağa çıkmama çağrısı yinelenmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Twitter Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title