Haberler

Hezarfen Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Yarışması, Antalya'da yapıldı

Güncelleme:

Antalya Okçular Tekkesi tarafından düzenlenen Hezarfen Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Yarışması, Antalya'da gerçekleştirildi.

Antalya Okçular Tekkesi tarafından düzenlenen Hezarfen Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Yarışması, Antalya'da gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Antalya Okçular Tekkesi Tesisleri'nde İçişleri Bakanlığı, Akdeniz Bölgesi Atasporları Federasyonu ve Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye genelinden 118 geleneksel okçu katıldı. Deneme atışlarının ardından "Dualı ok atışları" gerçekleştiren okçular, daha sonra 5 tur halinde yarışma atışlarını yaptı.

Antalya Okçular Tekkesi Başkanı Sümeyye Gamze Uçar, yaptığı açıklamada, Antalya Okçular Tekkesi olarak sporla olduğu kadar milli ve manevi değerleriyle de barışık, ülkesini, milletini ve vatanını seven nesiller yetişmesi için mücadele ettiklerini belirtti. Bu mücadelelerinde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan olmak üzere devletten gereken desteği gördüklerini kaydeden Uçar, hem spor hem de bir sünnet olan okçuluğun gelişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayata geçirdikleri projelerde, geleneklerin hatırlatılması, yaşatılması kadar geçmişte hem okçuluğa hem de milli, manevi değerlerin sürdürülmesinde emeği geçenlerin isimlerinin yaşatılmasını amaçladıklarına dikkati çeken Uçar, bu nedenle düzenledikleri yarışmaya Necmeddin Okyay ismini verdiklerini anlattı.

Okyay'ın, marifet sahibi, kendisine bahşedilen yetenekleri Allah rızası için kullanan bir şahsiyet olduğunu kaydeden Uçar, "Okyay, şeyh-ül hattatin, hafız, kemankeş, kemanger, cilt ve ebru sanatı ustası gibi birçok unvana sahiptir. Merhum üstat ilahi aşkla sanatını yoğurup 93 yıllık yaşamını batı medeniyetinin bizlere unutturmak istediklerini muhafaza ve müdafaaya vakfetmiştir." dedi.

Örnek yaşamıyla kendilerine rehber olan Okyay'ın ismini bir yarışmayla yadediyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Uçar, "Türkiye genelinden yaşları 9 ile 15 arasında 118 kemankeşimiz yarışmaya katıldı. Deneme atışları ve dualı atışlarımızla başlayan yarışmamızda, daha sonra kemankeşlerimiz 5 seri atış gerçekleştirdi. Atışlar sonunda, atışları belirlenen kotanın üzerinde olan tüm kemankeşlerimize madalyalarını taktim ettik." diye konuştu.

Uçar, Antalya Okçular Tekkesi olarak hem Antalya hem Türkiye çapında organizasyonlar yaparak ve imkanlar dahilinde gerçekleştirecekleri projelerle hem geleneksel Türk okçuluğunun gelişmesi hem de milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir neslin yetişmesi için tüm güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Antalya Spor Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title