Haberler

Her Yaşta Güzel

Yaş almaya başladıkça güzelliğinizi kaybedeceğinizi zannediyorsanız, gerçekten yanılıyorsunuz.

20'Lİ YAŞLAR

SİZİ NELER BEKLİYOR?

Şu an en büyük probleminiz sivilceler olmalı, fakat artık yaşlanma belirtilerine karşı önlem almaya odaklanmanın vakti geldi.

PROBLEMİN NEDENİ NE?

Cildiniz şu anda bile deri hücrelerini hızla yenileyerek bir nevi kendini onarabiliyor. Elbette bu sizin için bir avantaj. Fakat cildinizdeki sivilce lekeleriyle mücadele ediyorsanız, cilt tipinizi göz önüne alarak hareket etmelisiniz. Cildi kurutan maddeler içeren ürünler daha çok sivilceye yol açıyor. Cildi nemlendirmek ise 20'li yaşlarda dahi önem taşıyan bir konu. Ayrıca güneşten korunmak da oldukça önemli.

ÇEKİCİ ZARAFET

Dumanlı bir göz makyajı tüm dikkatleri gözlerinize çekerken, dengeyi sağlamak için yüzünüzün geri kalanında daha sade bir görünüm elde etmelisiniz. Yanaklarınız üzerinde hafif pembe ya da bronz bir renklendirme, tatlı pembe tonlarında parlak bir rujla; zarif görüntünüzü yaşınıza da uygun olarak tamamlayabilirsiniz.

İPUCU

Günlük yüz yıkama işlemi için kullandığınız ürün haricinde haftada birkaç gün aralıklarla kullanacağınız peeling, cildinizi ölü hücrelerden arındırır. Arındırıcı maske ya da siyah nokta temizleyici maddelerin cildinize işleyebilmesi için gözeneklerinizi açarak zemin oluşturursunuz.

30'LU YAŞLAR

SİZİ NELER BEKLİYOR?

Yüzünüzün ışıltısını kaybettiğini düşünürken, kırışıklık çizgileriniz yavaşça belirginleşmeye, cildinizin dokusu sertleşmeye ve baş belası yaşlılık lekeleriniz de kendini göstermeye başlamış olabilir.

PROBLEMLERİN NEDENİ NE?

Cildinizin ihtiyacı olan yağ üretimi yavaşlamaya başladı bile. Ama esas problem, yenilenen cilt hücrelerinin cildin yüzeyine daha uzun sürede yerleşmesinden kaynaklanıyor.

ALLIK NASIL SÜRÜLMELİ?

Elmacık kemiklerini ortaya çıkarırken aynı zamanda genç gösteren allık, her kadının makyaj çantasının başkahramanı! Fakat bazen görünüşü de mahvedebiliyor. Allık sürmeden evvel mutlaka fırçanızdaki fazla allığı, fırçayı sallayarak ya da fırça sapını bir yere vurarak atın. Geri kalan miktarı elmacık kemiklerinizin tam ortasına sürün.

İPUCU

Önceliği her zaman bakım ve onarıcı kremlere verin. Cildinizi nemlendirirken, içerdiği antioksidan maddeler, yaşlanma etkilerine karşı koyar.

40'LI YAŞLAR

SİZİ NELER BEKLİYOR?

Sahip olduğunuz doğal çizgiler, gerçek birer kırışıklığa dönüşmeye başlamışken, yaşınızla beraber artan siyah lekeler daha da görünür hale gelir. Fakat umutsuzluğa kapılmayın; cildiniz hala, yenileyici onarım ürünleriyle başa çıkabilir.

PROBLEMİN NEDENİ NE?

Kolajenler genç bir cilde sahip olmak için esastır, çünkü cilt hücrelerinin yapısı kalojenlerden oluşur. Fakat yaşınız ilerledikçe, vücudun kolajen üretimi azalır. Vücudun doğal olarak ürettiği enzimler kolajenleri yok ederken, cilt incelip dolgunluğunu kaybeder ve böylelikle kırışıklıklar ortaya çıkar.

BİLİYOR MUSUNUZ?

Güneş, hava kirliliği, vücudunuzda serbest kalan moleküller, sigara dumanı; doğal olarak sahip olduğunuz kolajen maddelerini yok eder.

İPUCU

C vitamininin yanı sıra içeriğinde aminoasit, bakır peptik ve sirtuin proteini bulunduran ürünler ciltteki kolajen üretimini hızlandırır.

50'Lİ YAŞLAR

SİZİ NELER BEKLİYOR?

Yaşamınızda hiç gülümsemediğinizi farz edelim; kırışıklıklar ve kaz ayakları 50'li yaşlarda her halükarda yüzünüzde yerini alacaktır. Cildinizdeki kolajenleri aktif hale getirecek, güçlendirici ürünlerle 50'li yaşlarla birlikte oluşan belirtilere engel olabilirsiniz.

PROBLEMİN NEDENİ NE?

Kolajen eksikliği bu yaşlarda da en büyük sorunu oluşturuyor. Cildiniz, içerden alması gereken kolajen desteğinden mahrum kaldığında, sarkar ve kırışır.

MAKYAJ TÜYOLARI

50'li yaşlarınızdaysanız; hafif tonlarda far ve ruj kullanın. Şeftali tonu allık en doğru seçenektir. Dudaklarda da şeftali, toprak ve kahve tonlarından vazgeçmeyin. Gözaltınıza mutlaka concealer kullanın. Kaşınızın hemen altına highlighter kullanıp daha fresh ve aydınlık bir görünüm elde edin.

İPUCU

Bu yaşlarda limon, salatalık ve çiçek özlü kremleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu kremler, cilt hücrelerine nüfuz ettiklerinde en az sekiz saat boyunca nemlilik ve esneklik sağlar. Bu tür kremlerin kullanılması, cildin nem kazanma sürecini hızlandırır.

(New Beauty dergisi)

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title