Haberler

Her Şey Var Gol Yok

Cimbom, Başarılı Futboluyla Göz Doldururken, Günün En Çok Merak Edilen İsmi Lincoln, Etkili Ama Şanssızdı. Sambacı, 41. Dakikada Kendi Yaptırdığı Penaltıyı Direğe Nişanladı.

Cimbom, başarılı futboluyla göz doldururken, günün en çok merak edilen ismi Lincoln, etkili ama şanssızdı. Sambacı, 41. dakikada kendi yaptırdığı penaltıyı direğe nişanladı.

Lincoln ilk maçında penaltı kaçırdı / Foto-galeri

İSTANBUL’da ilk kez taraftarının huzuruna çıkan Galatasaray, Türk Telekom Lig A ekiplerinden İstanbulspor’la golsüz berabere kaldı: 0-0. Feldkamp’ın bugüne kadar meraklı gözlerden uzak tuttuğu Lincoln’ün ilk defa sarı kırmızılı formayı sırtına geçirdiği mücadelede, rakibi önünde birçok gol pozisyonu yakalayan Cimbom, son vuruşlarda etkisiz kalınca, sessizliği bozamadı. Taraflı-tarafsız herkesin yakın mercek altına aldığı Brezilyalı star, başarılı bir oyun sergilerken, bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Maça Galatasaray tedirgin başladı. Belki de yeni sezon öncesi ilk kez taraftarlarıyla buluşmanın etkisi de vardı bunda. 3. dakikada Lincoln’ün ara pasıyla Özgürcan kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vurmakta gecikince takımını bir golden etti. 15. dakikada yine Lincoln’ün nefis pasıyla bu kez Serkan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Genç futbolcu kale yerine topu kaleciye nişanladı. 41. dakikada ise Lincoln’ün ceza yayı üzerinden attığı sert şutu Cemil’in eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Lincoln’ün vuruşunda top yan direkte patlayınca, ilk 45 dakika golsüz sona erdi. Feldkamp ilk yarıda hiç varlık gösteremeyen Arda’nın yerine oyuna Okan’ı aldı. Ancak yine değişen fazla bir şey olmadı. Sarı kırmızılı takımda orta saha ve forvet etkisiz kalınca Lincoln tek başına kaldı.

57’de Özgürcan’ın ortasında Lincoln topuğuyla vurarak gol atmak istedi defansa takılan meşin yuvarlağı kaleci kontrol etti. 61. dakikada Ayhan’ın yakından kafa vuruşunu kaleci kornere attı. 74. dakikada Lincoln’ün şutu yandan auta çıktı. Kalan dakikalarda da sonuç değişmeyince, maç başladığı gibi golsüz sona erdi: 0-0.

İlk maçında 5 gol pası verdi

CASSİO Lincoln, Galatasaray’daki ilk maçında taraftarın gözüne girmeyi bildi. Oyun kuruculuk görevini başarıyla yerine getiren Brezilyalı yıldız, özellikle hücumda çok etkili oldu. 61 kez topla buluşan Lincoln, 5 tane gol pası verdi, ancak takım arkadaşları bunları değerlendiremedi. Brezilyalı ayrıca, 9 orta yaptı, 32’si isabetli olmak üzere 41 pas attı.

TOPLA BULUŞMA: 61

OLUMLU PAS: 32

HATALI PAS: 9

GOL PASI: 5

TOP ÇALMA: 9

TOP KAYBETME: 8

YAPILAN FAUL: 5

YAPTIĞI FAUL: 5

YAPTIĞI ORTA: 9

İSABETLİ ŞUT: 5

İSABETSİZ ŞUT: 5

Olimpiyat’ta Lincoln coşkusu

ATATÜRK Olimpiyat Stadı’ndaki Galatasaray-İstanbulspor maçı, sarı kırmızılı takımın İstanbul’daki ilk karşılaşması olması ve dolayısıyla bir şölen havasında geçti. Bunun yanı sıra, yeni transfer Lincoln’ün ilk kez forma giymesi, maça olan ilgiyi daha da artırdı. İETT’nin Mecidiyeköy ve Yenibosna’dan düzenlediği otobüs seferleriyle ulaşım sağladığı maçın biletleri 10, 15 ve 20 YTL’den satıldı. Yeni sezon için kombine kart alanların ücretsiz stada alındığı mücadeleyi, yaklaşık 20 bin taraftar izledi.

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Süleyman Abay (7), Alpaslan Dedeş (7), Tarık Ongun (7)

GALATASARAY: Orkun (5)- Song (5), Servet (6), Volkan (6) (Dk.57 Anıl 5), Barış (5), Linderoth (6) (Dk.80 Emre), Lincoln (8), Ayhan (4) (Dk.64 Hasan 5), Arda (4) (Dk.46 Okan 6), Özgürcan (4) (Dk.72 Tomas 5), Serkan (7)

İSTANBULSPOR: Yılmaz (6)- Samet (5), Cemil (6), Uğur (5), Uğurtan (5), Özgür (5) (Dk.72 Gürkan 4), Baliç (4) (Dk.62 Aytek 5), Deniz (6) (Dk.72 Oktay 4), Almir (6), Savaş (5) (Dk.82 Volkan), Salim (4) (Dk.46 Ergün 5)

SARI KARTLAR: Dk.27 Baliç, Dk.33 Almir, Dk.78 Gürkan (İstanbulspor), Dk.36. Arda, Dk.90 Anıl (G.Saray)

KAÇAN PENALTI: Dk.41 Lincoln (Galatasaray)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title