Haberler

Hazır Giyimde Uğur Güven Tazeledi

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin seçimli olağan genel kurul toplantısında, tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Hayri Uğur yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Seçimli Genel Kurul Toplantıları, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Kurulu ile devam etti. Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrar seçilerek Güven tazeleyen Uğur, rakamlardan bağımsız olarak istihdama katkısı ve ülkeye bıraktığı katma değer itibarıyla en önemli sanayi kollarından birinin, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olduğunu söyledi.

Sektörün her anlamda hızla geliştiğini kaydeden Uğur, "Sektörümüz aynı zamanda küçük tesislerden, büyük üretim tesislerine kadar her büyüklükteki ünitelerde üretim yapabilen, bilgisayar destekli üretim sistemlerinin hızla gelişmekte olduğu, çevreye ve doğaya olumsuz etkisi olmayan modern bir sanayi koludur. Ayrıca markalaşmaya en müsait sektör olması ile de katma değerli ürün ihracına imkan tanımaktadır" dedi.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün, Türkiye ve AKİB ihracatına da değinen Uğur, "Birliğimiz, siz değerli üyelerimizin katkıları ile 2017 yılında 390 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bir o kadar da Mersin Serbest Bölgesi'nden ihracat gerçekleştirildi. Fakat, gerçekleşen bu ihracat, ihracatçı birlikleri kayıtlarında yer almamaktadır. Dolayısıyla bölgemiz olarak yaklaşık 800 milyon dolarlık ihracatı 2017 yılında gerçekleştirdik. Bunun yanında özellikle İspanya pazarındaki yüzde 60'lık büyümenin sürdürülebilir olması için daha çok çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

"İhracat hedeflerini daha üst seviyelere taşıyacağız"

Verdikleri destek ve katılımlarından dolayı hazır giyim ihracatçılarına teşekkür eden Uğur, "Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu olarak, 2018 yılında da sizden gelecek öneriler doğrultusunda Ekonomi Bakanlığı ve TİM koordinasyonunda belirlenen ülkemiz ihracat hedeflerini daha üst seviyelere taşımak ve üyelerimizin dünya pazarındaki ihracat paylarının arttırılmasının sağlanması amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hayri Uğur Akdeniz Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title