Haberler

Hayali Olan Yarış Arabasını 35 Bin Liraya Yaptı

Güncelleme:

Ankara'da memur olarak çalışan Ümit Kozan, çocukluk hayali olan Formula 1 aracının bir benzerini 35 bin liraya tasarladı.

Ankara'da yaşayan 45 yaşındaki Ümit Kozan, küçük yaşlarda hayalini kurduğu yarış aracının yerlisini yapmaya karar verdi. Asıl mesleği memur olan Kozan, hobi olarak başladığı tasarımı arkadaşının atölyesinde hafta sonları çalışarak 1 yılda tamamladı. Kozan, "Duman" ismini verdiği 35 bin lira bütçeli yarış aracının, şase kısmını 60 milimetre boru ile dış aksamını ise fiberglastan yaptı. Yerli yarış arabasında, başka bir araçtan sökülen 1.8 turbo motor yanında 30 litre yakıt tankı kullanıldı. 2 kişilik olarak dizayn edilen araç, 660 kilogram ağırlığında ve 200 kilometre hıza çıkabiliyor. Meraklı gözlerle aracı inceleyen vatandaşlar fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyorlar.

"200 KM HIZA ÇIKABİLİYOR"

Çeşitli denemelerden sonra aracın son aşamasına ulaştığını ifade eden Kozan, şunları kaydetti:

"İlk önce kafamda çizdim, sonrasında kağıda döktüm ve hatalarımı gördüm. Onları düzettim. Şase kısmına başladım ve çok uğraştırdı. Sağlamlık acısından eğim ve bükümleri vardı. Onlar için dışardan destek aldım. Dört silindirli motosiklet motoru koydum ama sonrasında kasa ile uyuşmadığını fark ettim. Sonra binek bir otomobilin motorunu alarak monte ettim. 660 kilogram ağırlığında, 200 beygirlik bir araç yaptım. Güvenli olması çok önemliydi. Kalın borular kullandım. Kaza anında sağlam olsun istedim. Kendi yaptığım testlere göre baya bir dayanıklı oldu. Trafiğe kapalı alanda 200 kilometre hıza ulaştım. 660 kilo olduğu için araç çok çabuk hızlanabiliyor."

"TRAFİĞE ÇIKAMIYORUM"

Aracın ruhsatlandırması ve trafiğe çıkması konusunda sıkıntıların olduğunu aktaran Kozan, "Yurt dışında genel de bu tür araçları yaptığınız zaman senede 1 taneye izin veriliyor. Araç incelendikten sonra bir kereliğe mahsus plaka veriliyor. Bununla trafiğe çıkaramıyorum. Ancak kapalı alanda binebildiklerini" söyledi.

Kozan, aracı gören vatandaşların ilgi odağı haline geldiğini belirterek, "Formula 1 aracını gören vatandaşlar binmek, fotoğraf çektirmek istiyor. Bazıları ise, kimin yaptığını ya da hangi aracı değiştirdiğimizi soruyor" dedi.

ARACI 50 BİN LİRAYA SATACAK

"Duman" ismini 7 yaşındaki kızının koyduğunu ve ikinci bir proje için aracı satılığa çıkaracağını belirten Kozan, şunları kaydetti:

"Aracı satmak için internette ilana koyacağım. İkinci bir projeye başladım. Onun için maddi sıkıntılar doğuyor. Bunun için satacağım. Ondan ayrılmak çok zor olacak. Ona çok emek verdim. Başardım ikinci projemi de yapmak istediğim için satıyorum."






Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Formula 1 Türkiye Kozan Otomobil Komik - İlginç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (11)

ŞERİAT:

haram haram yapmayın günah mümin insan cavurun yapığına binmez osmanlı zamanında ne güzel atlarla seyehat edilirdi peygamber efendimiz zamanında develerle gidilirdi yapmayın harama ortak olmayın

0
18
yanıtYanıtla
qman:

şebeklik yapma lan, zındık herif

yanıt0
yanıt0
nurkan açıköz:

akape hükümetinin tonlarca paraya rağmen yapamadığını, basit bir girişimci yapmış. utan be talan partisi!!!

6
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

nası bı memurmus bı hayal ıcın 35 bın heba edıyor.

4
8
yanıtYanıtla
ALPEREN:

VALLAHA HELAL OLSUN ADAM EMEK VERMİŞ

8
0
yanıtYanıtla
Cafer alagöz:

Gitesunlu ATALARIMIZ UÇAK YAPMAKLA MEŞGULDÜLER.. SANAYİ DEVRİMİYLE MEŞGULDÜLER.. neyse sıralamayayım beynin almaz senin.

3
3
yanıtYanıtla
Yav he he:

Buna 50 kaat bile fazla bırak 50 bini

2
4
yanıtYanıtla
...........:

HELAL OLSUN hayalleri gerçekleştirmek büyük bir başarıdır. Gerçekleştiremeyenler ise aklına ne gelirse konuşur boş boş siz konuşmaya devam edin.

4
0
yanıtYanıtla
Ali yilmaz:

Ufku açık olsun.hayallerini gerçekleştirmesi çok güzel.

0
0
yanıtYanıtla
OgyBogy:

Hayalsiz yaşayanın demiş büyüklerimiz.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title