Haberler

Hak -İş: "Terör ve İş Kazaları Canımızı Yakmaya Devam Ediyor"

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Erzincan'da meydana gelen terör saldırısında 9 askerin şehit olması ve Tuzla Tersaneleri'nde meydana gelen kazada 4 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine, "Türkiye, terör ve iş kazalarının önüne geçecek güç ve birikime sahiptir.

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Erzincan'da meydana gelen terör saldırısında 9 askerin şehit olması ve Tuzla Tersaneleri'nde meydana gelen kazada 4 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine, "Türkiye, terör ve iş kazalarının önüne geçecek güç ve birikime sahiptir. Türkiye kısa sürede hem terörü bitirecek ve hem de iş kazalarının önüne geçecektir" dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Uslu yaptığı yazılı açıklamada, Erzincan'daki son terör saldırısı ve Tuzla'daki tersane kazasının, Türkiye'nin canını yakmaya devam ettiğini ve gündemin en önemli konuları olmayı sürdürdüğünü söyledi. Uslu, "Terör ile hiçbir yere varılamaz. İnsanları katlederek sorun çözeceğini zannedenler varsa bunlar tarihten ders almayanlardır" ifadelerini kullandı. Uslu, şunları söyledi:

"Yönünü AB'ye ve çağdaşlaşmaya çevirmiş olan bir ülke olan Türkiye'de iş kazalarının hala çalışma hayatının ön önemli gündem maddelerinden olmaya devam etmesi kabul edilemez. Yaşananlar göstermektedir ki mevzuatımızı ne kadar iyileştirirsek iyileştirelim, uygulama noktasında yaşanacak en ufak bir eksiklik, ihmal, zaaf ve zayıflık büyük bir felaketle sonuçlanmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki ihmallerin, eksikliklerin ve hataların faturası doğrudan ölümdür. Yaşanan bu elim olay bunu bir kez daha göstermiştir. İş kazalarıyla bir gün madende, bir gün tersanede bir gün tekstil fabrikasında karşılaşıyoruz. Zaten Tuzla her şeyiyle ölüm kokmaktadır. İşçilerin herhangi bir şekilde kobay olarak kullanılması kabul edilemez."

İş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınmadığı, denetim zaafının giderilmediği, cezaların caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemden hiç düşmeyeceğinin altını çizen Uslu, işçilerin canı pahasına çalışmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Uslu, "Hain saldırıda şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimize ve Tuzla'da hayatını kaybeden işçilerimize Allah'ta rahmet, yaralılara sağlık, yakınlarına da başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi. (ANKA)

(TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
title