Haberler

Sparta Prag hangi ülkenin takımı, hangi ligde oynuyor?

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaray'ın rakibi Sparta Prag merakediliyor.. Peki, Sparta Prag hangi ülkenin takımı, hangi ligde oynuyor?

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu başladı.Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaray'ın rakibi Sparta Prag merak ediliyor. Temsilcimiz Galatasaray ilk maçını sahasında oynayacak. Sparta Prag hangi ülkenin takımı, hangi ligde oynuyor?

SPARTA PRAG HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

AC Sparta Prag, Çekya'nın en popüler ve en başarılı futbol takımıdır. 1893 yılında kurulan kulüp Çekoslovakya döneminde de Çekya döneminde de millî takıma en çok oyuncu veren takım olmuştur. Maçlarını 20.854 kişilik Generali Arena'da oynayan kulüp bordo-beyaz renklere sahiptir. 1992'de Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynamıştır.

Kulübün ezeli rakibi Slavia Praha ile oynadığı Prag Derbisi ülkenin en önemli futbol derbisidir.

SPARTA PRAG LİG TARİHİ

1993-94 sezonunda ilk kez düzenlenen 1. liga'yı ilk kazanan takımdır. Ligin ilk 14 sezonunda 10 şampiyonluk kazanmıştır. 12 şampiyonlukla ligde en çok şampiyon olan takımdır. 2013-14 sezonundan sonra ligde şampiyon olamamıştır. Son 6 sezonunda ligi 4 defa 3. sırada, 1 kez 2. sırada ve 1 kez de 5. sırada tamamlamıştır. Son sezonlarda ligdeki eski gücünü kaybetmiştir. Son 4 sezonda ezeli rakibi Slavia Praha ile oynadığı karşılaşmalarda 4 kez 3-0 ve 1 kez 4-0 yenilgilerini almıştır.b

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Sparta Prag Galatasaray Gündem Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title