Haberler

Rize Atık Su Arıtma Tesisi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen projeyle kurulacak Rize Atık Su Arıtma Tesisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen projeyle kurulacak Rize Atık Su Arıtma Tesisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İslampaşa mahallesinde gerçekleştirilen temel atma törenine; Rize Vali Vekili Ömer Faruk Duman, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Mali Yardımları Dairesi Başkanı ve IPA Direktörü İsmail Raci Bayer, Proje Müşaviri - Eptisa Türkiye ve Orta Asya Direktörü Serdar Hakkaçırmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Serkan Savaş ile diğer davetliler katıldı.

Toplam bütçesi yaklaşık 20 milyon Avro olup yüzde 85'i Avrupa Birliği, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yüzde 9'u Rize Belediyesi tarafından finanse edilen projenin temel atma töreninde konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kent için önemli bir projenin temelini attıklarını vurguladı.

Rize'nin dağınık bir coğrafyaya sahip olduğunu, tesisin 250 bin nüfusa hizmet vereceğini belirten Başkan Metin " Proje ile Alipaşa'dan Gündoğdu Bozukkale'ye 17km'lik bir konrektör hattı yapmış olacağız. Rize Atık Su Projesi, İslampaşa Mahallemizde burada 30 dönümlük bir ileri biyolojik arıtma ile beraber Rize'nin 250 bin nüfusuna seslenebilecek 2050 yıllarına kadar bizi idame ettirecek gayet çevreci bir projenin adı olmaktadır. Bu vesile ile Avrupa Birliği Delegasyonuna, Bakanlığımızın yetkililerine, yüklenici firma ve belediye çalışanlarımıza bu güzel projenin Rize'ye kazandırılmasından dolayı teşekkür ediyor, ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise projenin AB'nin desteklediği en büyük yatırımlardan birisi olduğunu vurguladı.

Projenin 20 milyon avroluk bütçesi olduğuna işaret eden Meyer-Landrut, "17 milyon avrosu AB'den geliyor. Eminim ki bu proje çevrenin, Rize halkının sağlığının ve çok güzel olan Karadeniz'in korunmasına yardımcı olacaktır. Umuyorum ki bu proje çok hızlı uygulamalar ile sonuçları ortaya koyacaktır. Bu projede açılış töreni için yeniden buraya geleceğiz. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

Rize Atık Su Toplama Sistemi ile yaklaşık 16 km atık su kolektör hattı ve şebeke bağlantısı yapımı, 1, 2 km yatay geçiş imalatı, 3, 5 km terfi hattı, 3 yeni terfi istasyonu, yaklaşık 500 adet muayene bacası, 545 adet parsel bağlantısı ve terfi istasyonları için otomasyon sistemi yapım işi gerçekleştirilecek. Rize Atık Su Arıtma Tesisi projesiyle 2047 yılına göre günlük 30. 403 metre küp ortalama debi ile, fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma üniteleri, çamur kurutma üniteleri ve koku giderici üniteyi de içeren bir atık su arıtması hedeflenmektedir.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Avrupa Birliği Türkiye Rize Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title