Haberler

Panna Cotta tarifi! Masterchef Panna Cotta nedir, nasıl yapılır? Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Panna Cotta hangi ülkeye ait?

Güncelleme:

Masterchef 4 Ağustos ödül oyununda şefler yarışmacılardan Panna Cotta yapmasını istendi. Peki Masterchef Panna Cotta nasıl yapılır? Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Panna Cotta tarifi! Panna Cotta nasıl yapılır? Panna Cotta tarifi haberimizde...

Masterchef'te bugün birbirinden güzel tatlılar yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Panna Cotta tarifi oldu. Peki en güzel Panna Cotta tarifi nasıldır? Panna Cotta nasıl yapılır? Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Panna Cotta tarifi! Panna Cotta nedir, ne demek? Masterchef Panna Cotta nasıl yapılır? Panna Cotta hangi ülkenin yemeğidir? Panna Cotta hangi ülkeye ve yöreye aittir? Panna Cotta hangi ülkenin yemeği? Panna Cotta ne demektir? İşte detaylar...

PANNA COTTA NEDİR, NE DEMEK? PANNA COTTA HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

Panna cotta (İtalyanca "pişmiş krema" anlamına gelir), jelatin ile koyulaştırılmış ve kalıplanıp tatlandırılmış kremadan oluşan bir İtalyan tatlısıdır. Krema, kahve, vanilya veya diğer tatlandırıcılarla aromatize edilebilir.

Panna Cotta tarifi! Masterchef Panna Cotta nedir, nasıl yapılır? Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Panna Cotta hangi ülkeye ait?

PANNA COTTA İÇİN MALZEMELER NELERDİR?

  • 2 su bardağı (480 ml) krema
  • 1 su bardağı (240 ml) süt
  • 1/2 su bardağı (100 g) granül şeker
  • 1 vanilya çubuğunun tohumları veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 paket (7 g) toz jelatin
  • Taze meyveler veya soslamak için reçel (isteğe bağlı)

PANNA COTTA NASIL YAPILIR?

İlk adım olarak, jelatini suda yaklaşık 5-10 dakika kadar bekletin. Bu süre boyunca jelatin yumuşayacak.

Bir tencereye krema, süt ve granül şekeri koyun. Orta ateşte, karışım kaynayana kadar ısıtın. Kaynadığında, ocaktan alın.

Eğer vanilya çubuğu kullanıyorsanız, çubuğun içini keserek tohumlarını çıkarın. Vanilya özütü kullanacaksanız, direkt olarak karışıma ekleyin. Karışıma vanilya tohumlarını veya özütünü ekleyin, iyice karıştırın.

Jelatini suyunun içinden alın ve hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın. Ardından jelatini sıcak kremalı karışıma ekleyin. Jelatin tamamen eriyene kadar karıştırın.

Karışımı panna cotta kalıplarına dökün. Kalıpları dolaba yerleştirin ve en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca soğutun. Bu süre boyunca panna cottalar donarak kıvam alacaktır.

Panna cottalar iyice donduktan sonra, bir bıçak yardımıyla kalıpların kenarlarını hafifçe sıyırarak tatlıları kalıptan çıkarın. Dikkatlice servis tabaklarına yerleştirin.

Üzerini taze meyveler veya istediğiniz bir reçel ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Hazırladığınız Panna Cotta'yı servis edebilirsiniz.

Not: Tarifteki ölçüler 4-6 porsiyon içindir, miktarları ihtiyaca göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, panna cottayı servis etmeden önce hafifçe sallayarak tabaktan çıkarmanız daha kolay olacaktır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

MasterChef Gündem Yemek Tarifi Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title