Haberler

Kulüpler Birliği Vakfı ile Fenerbahçe Arasında Gerginlik

Fenerbahçe Kulübü, Kulüpler Birliği Vakfı'nın Kendisinden Beklenilen Misyon ve Fonksiyonlardan Uzaklaşmış Bir Yönetim Eliyle Yönetildiğini Savunarak, "Vakıf, Kendi İç Hesabı ile Hareket Eden Az Sayıda Kulübün, İçinde Bulunduğu Büyük Topluluğu Oluşturan Kulüplerin Çoğunluğunu İstismar Ettiği, Aldığı Kararların Kendi İçinde 180 Derecelik Dönüşleri Sıkça Gösterdiği, Etkisi ve Gücü Olmayan Bir Platforma Dönüşmüştür" Görüşünü Bildirdi.

Fenerbahçe Kulübü, Kulüpler Birliği Vakfı'nın kendisinden beklenilen misyon ve fonksiyonlardan uzaklaşmış bir yönetim eliyle yönetildiğini savunarak, ''Vakıf, kendi iç hesabı ile hareket eden az sayıda kulübün, içinde bulunduğu büyük topluluğu oluşturan kulüplerin çoğunluğunu istismar ettiği, aldığı kararların kendi içinde 180 derecelik dönüşleri sıkça gösterdiği, etkisi ve gücü olmayan bir platforma dönüşmüştür'' görüşünü bildirdi.

Fenerbahçe Kulübü ile Kulüpler Birliği Vakfı arasındaki gerginlik sürerken, sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın'ın, 14 Kasım tarihli Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı sonrasında, Fenerbahçe Kulübü'nün vakıf kararlarına ısrarla uymaması, vakıf tüzel kişiliğine karşı gereken saygıyı göstermemesi, üyelik aidatını yatırmaması, ikiden fazla toplantıya katılmaması gerekçeleriyle vakıf üyeliğinden çıkarılması hususunun vakfın önümüzdeki toplantısında, sarı-lacivertli kulübün savunmasını dinlendikten sonra karara bağlanacağını kamuoyuna açıkladığına dikkat çekildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında, daha sonra şu ifadeler kullanıldı:

''Bu gerçek karşısında öncelikle vakıf üyesi kulüplerin, kulübümüzün ısrarla kabul etmediği ve uygulamaktan kaçındığı iddia edilen vakıf kararı konusunda söz konusu 3 kulübümüzün samimi düşüncesini belirlemesini ve hatta bugün vakıf başkanı olan Sayın Özhan Canaydın'ın vakıf kararına karşı açmış olduğu dava ile ilgili çelişkili durumuna açıklık getirmesini bekliyor ve bilahare kulübümüzün bu konudaki samimi yaklaşımının gözden geçirilerek vakıf üyesi kulüplerimizin tutarlı ve samimi bir duruş sergilemesini bekliyoruz.

Bu yıl içinde yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarının tamamına davet edilen kulübümüzün, federasyon hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yürütülen soruşturmanın sonuçlarının tartışılacağı, futbolun geleceği açısından son derece önemli toplantıya 'sehven' davet edildiği aslında üyeliğinin dondurulmuş olduğu gerekçesi ile toplantı davetinin iptalinin kime ya da kimlere hizmet ettiğinin değerlendirilmesini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.''

Fenerbahçe Kulübü'nün bildirisinde, Kulüpler Birliği Vakfı'nın, ''Etkisi ve gücü olmayan bir platforma dönüştüğü'' savunularak, şöyle denildi:

''Bugün Kulüpler Birliği Vakfı, maalesef kendisinden beklediğimiz misyon ve fonksiyondan uzaklaşmış bir yönetim eliyle yönetilmektedir. Vakıf, kendi iç hesabı ile hareket eden az sayıda kulübün, içinde bulunduğu büyük topluluğu oluşturan kulüplerin çoğunluğunu istismar ettiği, aldığı kararların kendi içinde 180 derecelik dönüşleri sıkça gösterdiği, etkisi ve gücü olmayan bir platforma dönüşmüştür. Arzumuz ve düşüncemiz futbolun ekonomisini yöneten, büyüten ve bu ekonomi içinde oluşan gelirlerinin adaletli paylaşımını sağlayan, futbolu bizler adına yönetenleri denetleyen ve hesap sorabilen güçlü bir Kulüpler Birliği oluşumudur. Bugüne kadar Kulüpler Birliği Vakfı konusundaki bu düşüncemiz son derece istikrarlı ve samimi olarak ifade edilmiştir. Bundan sonra da aynı şekilde ifade edilmeye devam edilecektir. Kulüpler Birliği Vakfı'nı oluşturan kulüplerimizin çoğunluğunun kulübümüze karşı önyargısız olduğunu biliyor, kurucu mütevellisi olduğumuz vakıftan ortaya atılan mesnetsiz gerekçeler ile ihracımızın söz konusu olamayacağını ve açıklanan bu suni gerekçeler üzerine herhangi bir savunma yapmayacağımızı kamuoyuna saygı ile sunuyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title