Haberler

Halk Tv konuğu Mithat Sancar kimdir? Mithat Sancar kaç yaşında, nereli? Mithat Sancar biyografisi!

Güncelleme:

Halk Tv'de hafta içi her gün yayınlanan, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar oldu. Halk Tv konuğu Mithat Sancar kimdir ve Mithat Sancar kaç yaşında, nereli olduğu merak ediliyor. Peki, Halk Tv konuğu Mithat Sancar kimdir? Mithat Sancar kaç yaşında, nereli?

İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar oldu. Birçok konu hakkında yorumlarda bulunan Mithat Sancar kimdir, kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. Mithat Sancar kaç yaşında, nereli, kimdir soruları araştırılıyor. Halk Tv konuğu Mithat Sancar kimdir? Mithat Sancar kaç yaşında, nereli? Mithat Sancar biyografisi! Detaylar haberimizdedir…

MİTHAT SANCAR KİMDİR?

1963 yılında Mardin/Nusaybin'de doğdu.

İlk ve Ortaokulu Nusaybin'de, liseyi Diyarbakır'da okudu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Aynı yıl Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ankara Üniversitesi'nde tamamladığı yüksek lisans ve doktora çalışmalarının bir bölümünü Westfalya Wilhelm Üniversitesi'nde (Münster /Almanya) yürüttü. Meslek hayatını, 1990 yılından itibaren Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sürdürdü. Bu fakültenin Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı'nda 1999 yılında Doçent, 2006 yılında Profesör oldu. Ayrıca KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde dersler verdi.

Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak yaptığı akademik çalışmalarının ağırlık noktalarını Devlet Kuramı, İnsan Hakları, Anayasa Hukuku, Yargı Teorisi, Çatışma Çözümü ve Geçiş Süreci Adaleti oluşturdu. Bu alanlarda çeşitli kitaplar ve Türkçe, Almanca ve İngilizce makaleler yayınladı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası konferansa konuşmacı ve düzenleyici olarak katıldı.

Birgün, Taraf, Milliyet ve Bashaber gazetelerinde köşe yazarlığı; başta İMC olmak üzere çeşitli televizyon kanallarında programlar yaptı. 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2108 tarihlerinde yapılan genel Seçimlerde Halkların Demokratik Partisi Mardin Milletvekili (25. 26. ve 27. Dönem) olarak Parlamentoya girdi.

Çok iyi düzeyde Almanca, iyi derecede İngilizce, Arapça ve Kürtçe biliyor.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

İsmail Küçükkaya Mithat Sancar Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title