Haberler

ÇEKMEKÖY'E BİR KÜLTÜR VE EĞİTİM HİZMETİ DAHA

Güncelleme:

ÇEKMEKÖY'E BİR KÜLTÜR VE EĞİTİM HİZMETİ DAHACumhuriyet Mahallesi Cezeri Kütüphanesi hizmete açıldı.

ÇEKMEKÖY'E BİR KÜLTÜR VE EĞİTİM HİZMETİ DAHA

Cumhuriyet Mahallesi Cezeri Kütüphanesi hizmete açıldı.

Felsefe, Psikoloji, Doğa Bilimleri, Matematik, Teknoloji, Sanat, Edebiyat, Tarih gibi birçok alanda yazılmış toplam 6 bin 500 kitabın yer aldığı Cumhuriyet Mahallesi Cezeri Kütüphanesi törenle hizmet açıldı. Aksa Cami Karşısı Aksa Parkı içerisinde yer alan kütüphanenin açılış törenine Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İlçe Başkanı Akın İlhan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Hedefimiz tüm mahallelere bir kütüphane!

Programda selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz " 14 Eylül Salı günü Ekşioğlu Mahallemizde yine böyle güzel bir eserin açılışını gerçekleştirmiştik. İnşallah çok kısa sürede 2 tane daha kütüphanemizin açılışını gerçekleştireceğiz ve ilçemizde eğitim ve kültür alanında önemli bir adım atmış olacağız. Hedefimiz Çekmeköy'ümüze 10 tane daha kütüphane kazandırmak. Projelendirmesini tamamladığımız kütüphanelerimiz için de yapım çalışmalarına başlayacağız. " dedi.

Kütüphanede neler var, ne gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz?

Kütüphanede; Felsefe, Psikoloji, Doğa Bilimleri, Matematik, Teknoloji, Sanat, Edebiyat, Tarih gibi birçok alanda yazılmış eser yer alıyor. Bilgiye ve bilgi kaynaklarına daha kolay erişim sağlanması amacıyla kurulan kütüphanede çocuk, genç ve yetişkin kitapları ayrı ayrı sınıflandırılmış olup, toplamda 6500 kitap okuyucuların hizmetine sunuldu. Kitap okuma ve çalışma alanı olarak kullanılan bölümünde aynı anda 32 kişi misafir edilebilecek. Çalışma ve okumalarına kısa bir mola vermek isteyen misafirlere ücretsiz olarak çay ikram edilecek. Ödünç kitap hizmeti ve diğer kütüphane hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden "Halk Kütüphanelerine e-Üyelik" sistemine kayıt olmalı yada kimlik kartları ile kütüphanede bizzat müracaatta bulunmadırlar.

El Cezeri Kimdir?

Sibernetik ve robotik biliminin babası olarak kabul edilen, batı dünyasında El-Cezeri olarak bilinen Ebü'l İz İsmail İbni Rezzaz El Cezeri, Dicle ile Fırat arasında yer alan ve ada anlamına gelen Cezire'de (bugünkü adı ile Cizre) 1136 yılında dünyaya geldi. öğrenimini Camia Medresesi'nde tamamlayan Ebü'l İz İsmail İbni Rezzaz El Cezeri, burada fizik ve sibernetik alanlarında yoğunlaştı ve halen kullanılmakta olan onlarca buluşa imza attı. Cezeri, Artukoğulları'nın daveti üzerine bir süre Diyarbakır'da da yaşadı. El-Cezeri, 1206 yılında Cizre'de vefat etti. Mezarı Cizre'deki Nuh Peygamber Camisi'nin avlusunda bulunmaktadır.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Hisarcık Edebiyat Çekmeköy Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title