Haberler

Asgari ücrete ara zam var mı, yok mu? Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu!

Güncelleme:

Asgari ücrete zam var mı yok mu? Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan ne dedi? Asgari ücretle çalışan vatandaşların merakla beklediği zam haberleri gündemde. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına dair Bakanın açıklamaları merak ediliyor. Zam haberleri, asgari ücretle geçinen vatandaşlar için büyük önem taşıyor.

Türkiye'nin gündem konularından biri de asgari ücret. Geçtiğimiz yıllarda senede 2 kez asgari ücret zammı yansımıştı. Son olarak 17 bin TL'ye yükselen asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Vatandaşlar, asgari ücrete 2024 yılının temmuz ayında zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Bu konu dahilinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları önem taşıyor. Asgari ücrete zam var mı yok mu? Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan ne dedi? İşte ayrıntılar...

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM VAR MI?

Küresel krizin etkisiyle Türkiye'de de son dönemde yükselen enflasyon hayat pahalılığını günden güne hissedilir duruma sokarken, asgari ücrete ara zam bekleyenlere kötü haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi.

Asgari ücrete zam var mı yok mu? Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan ne dedi?

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan "Asgari ücrete ara zam gündemde yok" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON FARKI TEMMUZDA MAAŞLARA YANSITILACAK"

Milyonlarca emekliye de seslenen Bakan Işıkhan, "Emekliye enflasyon farkı temmuz ayında maaşlarına yansıtılacak" diye konuştu.

Asgari ücrete ara zam var mı, yok mu? Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan ne dedi?

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen komisyon, 2024 asgari ücret zammı için Aralık 2023'te toplanarak görüşmelere başladı. Son yapılan görüşmelerde, tarafların mutabık kaldığı üzere 2024 için asgari ücret zam oranı %49 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan son davette bu karar onaylandı. Buna göre, 2024 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücret tutarı 17.002,12 TL olarak belirlendi.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞINDAN HANGİ ÖDENEKLER ETKİLENİR?

Çalışanlara ödenmesi gereken minimum maaş tutarına yapılan zamlar, işverenler için personel maliyetini artırır. İşçilere ödenen en düşük maaş tutarında gerçekleşen artış miktarı farklı ödenekleri de etkiler. Zira çalışan maliyeti hesaplamalarının birçoğu asgari maaş miktarı baz alınarak yapılır. Bu da çok sayıda ödemenin asgari ücretle ilişkili olmasını beraberinde getirir. En düşük maaş ücretlerine yapılan zamla şu alanlarda yapılan ödemeler artar:

  • İşsizlik maaşı
  • Bireysel emeklilik sigortası için uygulanan devlet katkısı
  • Evde bakım ve engelli maaşları
  • Emekli maaşları
  • İş göremezlik ödeneği
  • Askerlik borçlanması
  • Doğum borçlanması
  • Stajyer maaşı
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Vedat Işıkhan Asgari Ücret Zam Gündem İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title