Haberler

Anka 2 Eylül 2008 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin ve Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u kabul ediyor. (Saat: 14.00/14.45/15.30)

-BAŞBUĞ MECLİS'TE

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı makamında ziyaret ediyor. (Saat: 15.00)

-YÖK BAŞKANI PROF. DR. ÖZCAN BAŞBAKANLIK'TA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabul ederek bir görüşme gerçekleştiriyor. (Saat: 13.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Erdoğan daha sonra, Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 13.30)

-GÖKÇEK'DEN İFTAR YEMEĞİ

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek, Altınpark'ta iftar yemeği veriyor.

-Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanlar, Ankara Milletvekilleri ile basın yayın organlarının Ankara temsilcileri katılıyor. (Saat: 19.28)

-RUS DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV TÜRKİYE'DE

-Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor. Günübirlik bir çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelecek olan Lavrov, Bakan Babacan ile İstanbul'da bir araya gelerek, Kafkaslarda sıcak gelişmeleri ele alıyor.

-Babacan ve Lavrov görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenliyorlar. (Saat: 11.00/13.00)

-MHP'DEN TOPTAN'IN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN UZLAŞMA KOMİSYONU ÖNERİSİNE İNGİLİZCE YANIT: "GOOD MORNING"

-Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın "Meclis açıldıktan sonra anayasa değişikliği konusunda partilerarası bir uzlaşma için girişimde bulunacağım" şeklindeki açıklamalarına MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "anayasa konusunda bu kadar tartışma ve gerilimler oluştuktan sonra bizim önerimize gelmelerine sadece good morning derler" karşılığını verdi.

-Bir yıl önce AKP'nin anayasa taslağının ortaya çıkmasıyla, Toptan'a yazılı başvuruda bulunduklarını ve "tartışmaları Meclis zeminine taşıması" çağrısında bulunduklarını hatırlatan Vural, "Bugüne kadar neredelerdi? Şimdi bunu yeni bir fikirmiş gibi ortaya koyuyorlar. Türkiye'de gerilim aktörleri, bu horoz dövüşünden ve Türk siyasetini bu ayrışmadan kurtaracak, kafasındaki düşünceleri aktarma imkanı verecek bir diyalog zemini oluşturulmalıdır. Ama AKP ve CHP, bu horoz dövüşünü sürdürüyorlar" diye konuştu.

-Anayasa değişikliği konusunda AKP'yi samimi bir çaba içinde olmamakla eleştiren Vural, "yine de uzlaşma komisyonu kurulması diyalog zeminine katkı sağlar, MHP olarak buna katkıya hazırız" dedi.

-ÇANKAYA KÖŞKÜ ELYSEE SARAYI'NI GEÇTİ BEYAZ SARAY'A YAKLAŞTI

-Çankaya Köşkü'nün internet sitesi yıllar önce TRT tarafından yasaklanan "Türkiye'nin Kalbi Ankara" isimli belgeselin Köşk'ün internet sitesinde yer aldığı haberinin çıkmasının ardından milyonlarca kişi tarafından ziyaret edildi. www.cankaya.gov.tr sitesi birçok popüler siteyi geride bıraktı ve kırılması zor bir rekora imza attı. Köşk'ün sitesine giren kişi sayısı bu ilginin ardından Fransa Cumhurbaşkanlığı'nın www.elysee.fr sitesini geçerken Beyaz Sarayı'nın www.whitehouse.gov sitesine de yaklaştı.

-Anka'nın haberi duyurduğu 24 Ağustos tarihinde Köşk'ün sitesine 4 milyon 90 bin kişi girerken, haberin ertesi günü yazılı ve görsel basında yer almasından sonra ise site kırılması zor bir rekora imza attı. Bu tarihte Çankaya Köşkü'nün sitesi 6 milyon 984 bin defa tıklandı. Siteye ilgi ilerleyen günlerde de devam etti. 26 Ağustos'ta 3 milyon 783 bin, 27 Ağustos'ta 1 milyon 422 bin, 28 Ağustos'ta ise 2 milyon 84 bin defa ziyaret edildi. Siteye haberden önce 23 Ağustos'ta 248 bin, 22 Ağustos'ta ise 401 bin defa girilmişti.

-Böylece yıllar önce TRT'de yayınlandığı sırada dönemin TRT Genel Müdürü Adnan Öztrak'ın gece yarısı baskınıyla apar topar yayından kaldırılan "Türkiye'nin kalbi Ankara" belgeselini milyonlarca kişi izlemiş oldu.

-PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRILMASINDA SON HAFTA

-Prim borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamındaki 20 günlük ikinci başvuru döneminde son haftaya girildi. Başvuru süresi 8 Eylül'de sona eriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, 27 Mayıs-20 Ağustos döneminde 20 milyar 716 milyon 154 bin YTL'yi yapılandırma kapsamına aldı. SGK, aynı dönemde 3 milyar 157 milyon YTL'yi tahsil etti.

-HAMMADDE İTHALATI İHRACATA DÖNÜŞMÜYOR

-Hammadde ithalatı Ocak-Temmuz döneminde yüzde 40 artarak 95.8 milyar dolara çıkarken, tüketim malı ihracatı yüzde 21.5 artışla 28.6 milyar dolarda kaldı. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 34.5 olan hammadde ithalatının tüketim malı ihracatına dönüşümü bu yıl yüzde 29.9'a indi.

-GATA ŞAŞIRTTI

-ÖSS sonuçlarının açıklanmasından sonra birçok fakültenin puanında düşüş yaşandığı gözlenirken, Tıp Fakülteleri'nde de ortalama 1-3 arasında puan düşüş yaşanmıştı. Buna karşın geçtiğimiz yıl 359.688 taban puanla öğrenci kabul eden Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) bu yıl ise taban puanı tam 18 puan birden düşerek 341,493 oldu.

-DİYANET: "VIP CAMİ VEYA VIP CEMAAT OLMAZ, ALLAH ÖNÜNDE HERKES EŞİTTİR"

-Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Başkanlığın yaptıracağı 4 bin kişilik caminin "VIP" olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi. Bardakoğlu, camiyi medyanın bu şekilde adlandırdığını söyleyerek "Gazeteler önce ona VIP cami adını verdi. Sonra VIP cami olur mu diye eleştirdi. Kendi asılsız haberlerini asıl haber olarak eleştirdiler. Bir kez VIP cami olmaz, VIP cemaat olmaz, VIP namaz kılmak olmaz. Namaz, Allah'ın huzurunda herkesin eşit şekilde durduğu yer demektir" dedi.

-Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, cami yapımlarında başkanlığın devrede olmadığını söyleyerek "Gönül ister ki camiler yapılırken, "nerede cami yapılacak, nasıl yapılacak ihtiyaç var mı yok mu' gibi konularda Diyanet İşleri Başkanlığı devrede olsun. Yarışmalar açmalıyız. Daha güzel mimariler ortaya çıkmalı" dedi.

-Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı 7 bin tane kuran kursu olduğunu bildirerek "Bize bağlı Kur'an kurslarının artması aklı başında herkesi mutlu etmeli. Çünkü bu açıklıktır, şeffaflıktır, yaptığımız hizmet bellidir. Ne okuttuğumuz, kimin okuttuğu belli. Camlarımız buzlu cam değil, şeffaf cam. İsteyen isteğe dayalı olarak gidiyor. Bize bağlı kurslar azalırsa o zaman endişe etmek lazım" diye konuştu.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title