Haberler

Zonguldak Maden İşçisinin Yaptığı Kömürden Atatürk Büstü Koruma Altına Alındı

Zonguldak'ta, maden işçisinin kömürden yaptığı Atatürk büstü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde koruma altına alınarak sergileniyor.

Zonguldak'ta, maden işçisinin kömürden yaptığı Atatürk büstü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde koruma altına alınarak sergileniyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesi'nde çalışan Hamdi Türkölç isimli maden işçisi tarafından 23 yıl önce yapılan ve 2 tane olan kömürden Atatürk büstünün birisi Anıtkabir'de bulunurken, diğeri ise 1995 yılında merhum Hamdi Türkölç'ün oğlu Hüseyin Türkölç tarafından üniversitenin Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi'ne bağışlandı. Türkiye'de kömürden yapılan ilk Atatürk büstü olma özelliği taşıyan büst, bir süre fakültede ziyaretçilere ve öğrencilere sergilendi. Ancak büstün zamanla kömürün hava ile teması sonrası zarar görebileceği düşünülerek Maden Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ve fakültede bulunan diğer hocalar tarafından koruma altına alındı. Atölye çalışanları ile birlikte hazırlanan plan çerçevesinde büst, hava almayacak şekilde cam bir fanusun içine yerleştirildi. Işıklandırma çalışması da yapılan büst, üniversitenin Mühendislik Fakültesi'nde sergiye açıldı. Özellikle öğrenciler tarafından ilgi odağı olan büstün 20 kilogram ağırlığında olduğu öğrenildi.

Zonguldak'ın kömür madenleri ile tanındığına dikkat çeken Maden Mühendisliği Fakültesi'nde görevli teknik personel Ali Rıza Öztürk, Zonguldak kömürle var olduğu için Hamdi Türkölç, taşkömüründen kendisi oyma çalışması ile Atatürk büstü yapmış ve üniversitemize bağışlanmış. Biz de bu büstü değerlendirip muhafaza altına aldık. Hava almaması gerekiyor. Hava almayacak şekilde yaptık. Çalışmayı tamamlayarak büstü buraya koyduk. Çok beğenildi. Gelen kişilerin de ilgisini görüyor. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zonguldak Maden Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title