Haberler

Zirve Yayınevi'nde Öldürülen Yüksel, Anıldı

Güncelleme:

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 6 yıl önce Tilman Ekkehart Geske ve Necati Aydın ile birlikte öldürülen Uğur Yüksel, Elazığ'daki anıldı.

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 6 yıl önce Tilman Ekkehart Geske ve Necati Aydın ile birlikte öldürülen Uğur Yüksel, Elazığ'daki mezarı başında anıldı. Anmaya katılan Diyarbakır Kilisesi Önderi Ahmet Güvener, çözüm sürecine destek verdi. Akil İnsanlar Heyeti'nin kendileri ile de görüştüğünü belirten Güvener, "Gerçekten bu kanın durması askerlerin de buradaki halkın da acı çekmemesi için bir an evvel bu barış süreci devreye girsin. Bizim dileğimiz budur" dedi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde 'Zirve Yayınevi'ne düzenlenen saldırıda Alman vatandaşı Tilman Ekkehart Geske ve Necati Aydın ile birlikte öldürülen Uğur Yüksel, Elazığ'ın Sün Köyü Mansuruşağı Beldesi'ndeki mezarı başında anıldı. Müslüman geleneklerine göre gömülen Yüksel'in Hıristiyan geleneklerine göre yapılan anma törenine annesi Hatice Yüksel ve babası İbrahim Yüksel'in rahatsızlıkları nedeniyle katılamadıkları belirtildi. Yüksel'in yenilenen mezar taşına resmini kazırken, barış simgesi olan güvercin ile zeytin dalı figürleri işlendi. Ölüm tarihi bölümüne sonsuzluk işareti konulduğu ve mezarın yanlarına 'Yeryüzünde senden başkasını istemem' ile 'Gökyüzünde senden başka kimim var?' yazılarının yanı sıra 'Hür şehit', 'İsa gibi öldürüldü' yazılarının yazıldığı gürüldü. Anmaya, Protestan Kiliseler Derneği Temsilcisi Refik Topçu, Diyarbakır Kilisesi Önderi Ahmet Güvener ile Malatya, İstanbul, Ankara, Adana ve Diyarbakır'dan yaklaşık 20 Hıristiyan katıldı.

Yüksel'in mezarı başına siyah çelenk ve karanfiller bırakarak dualar eden gurup adına konuşan Diyarbakır Kilisesi Önderi Ahmet Güvener, Uğur Yüksel'in 'Dinlenmeye çekildiğini' belirterek, çözüm sürecine değindi. 'Çözüm sürecinden' son derece umutlu olduklarını anlatan Güvener, şöyle dedi:

"Biz kilisede 10 aydır Diyarbakır'ın çeşitli yerlerinde dua ediyoruz ki ülke artık kandan nefretten kinden bölünmüşlükten kurtulsun. İyi bir süreçtir. Hükümetin adım attığı bir süreç var, bir de akil adamların tayin edilmesi bizi cesaretlendiriyor. Bizim ricamız aslında bu kanın durması için bütün insanların sürece el atmasıdır. Kamuoyu araştırmasında yüzde 88 gibi büyük bir oranda bu işin çözülmesini arzulayan insanlar var. Onun için halk gerçekten buna destek veren her bir insanı ödüllendirecektir. Dua ve yüreğimizde olan düşünce budur. Yalvarmak istiyoruz. Gerçekten bu kanın durması askerlerin de buradaki halkın da acı çekmemesi için bir an evvel bu barış süreci devreye girsin. Bizim dileğimiz budur."

Akil İnsanlar Heyeti'nin dini kanaat önderleriyle görüşmeleri kapsamında kendileriyle de görüşüldüğünü söyleyen Güvener, "Akil İnsanlar bizdeki bazı cemaat önderleriyle de görüştüler. Hepsi gerçekten bu ülke için ellerini taşın koyan insanlardır. O yönden bence teşvik etmek lazım. Tökezlemektense onları teşvik etmek ve ileriye itmek lazım. Onlar hiçbir beklentisi olmayan ve bu işte çözüm süreci arayan insanlardır bence. İman ediyorum ki onlar bir süre sonra bu ülkenin kahramanı olarak ilan edilecekler" dedi. - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yüksel Necati Aydın Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

title