Haberler

Yunanistan'daki Ekonomik Kriz

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama, mali kriz içindeki Yunanistan'a yapılacak yardım konusunda bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama, mali kriz içindeki Yunanistan'a yapılacak yardım konusunda bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Elysee Sarayı kaynaklarından basına yapılan açıklamaya göre, Obama ve Hollande, Yunanistan ile kreditörleri arasındaki görüşmelerin yeniden başlatılması konusundaki birlikte çalışma kararı aldı.

İki lider, Yunanistan hükümetinin referandum kararı sonrası kreditörlerle kesilen görüşmelerin tekrar başlatılarak, en kısa zamanda bir çözüme ulaştırılması konusunda birlikte çaba gösterecek.

Obama, Pazar günü Almanya Başbakanı Angele Merkel ile Yunanistan'ın avro bölgesinde kalması konusunda bir telefon görüşmesi yapmıştı.

Hollande, Yunanistan ile AB arasındaki krizi ele almak için bugün Bakanlar Kurulu toplantısı düzenlemişti.

Toplantını ardından konuşan Hollande, Yunan hükümetinin, Yunanistan'ı kurtarma paketini halk oylamasına götürme kararını "kendi tercihleri" olarak nitelemiş ve "Yunan halkının geleceği konusunda karar vereceğini" söylemişti.

Hollande, Yunanistan'ın müzakereleri durdurma kararını üzüntüyle karşıladıklarının altını çizerek, hala müzakereler için şans olduğuna işaret etmişti.

Müzakerelerin tamamen kapanması için sadece birkaç saatin kaldığına dikkati çeken Hollande, "Fransa, müzakerelerin devam etmesi için bugün de yarın da daima hazır olacak. Anlaşma umudu bugün hala var" ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan hükümeti, kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz'da halk oylamasına sunma kararı almıştı.

Bu karara karşılık Avro Bölgesi maliye bakanları da bu ay sonunda süresi dolan Yunanistan'ı kurtarma programını uzatmayı reddetti.

Yunanistan'da bugün, sermaye aktarımının kontrol edilmesi amacıyla tüm bankalar ve ülke borsası kapalı.

Yunanistan'ın yarın IMF'ye 1,6 milyar avro ödemesi gerekiyor. Yeni kredi gelmediği takdirde Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkma ihtimali bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Barack Obama Yunanistan Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title