Haberler

Yozgat'ta Şeker Pancarı Hasadı İmece Usulü Yapılıyor

Güncelleme:

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Özüveran köyünde şeker pancarı üreticileri, geleneksel yöntemlerle imece usulü hasat yapıyor. Köylüler, bir araya gelerek el birliğiyle çalışarak pancarları topluyor ve Sorgun Şeker Fabrikası'na gönderiyor.

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Özüveran köyünde şeker pancarı üreticisi, geleneksel yöntemlerle imece usulü hasat yapıyor.

Yozgat'ta çiftçinin önemli gelir kaynaklarından olan şeker pancarının hasadı devam ediyor. Çekerek ilçesine bağlı Özüveran köyünde pancar üreticileri, bir araya gelerek geleneksel yöntemlerle hasat yapıyor. Sabahın erken saatlerinde hasat yapılacak tarlaya giden köylüler, ilerleyen saatlere kadar el birliğiyle yoğun mesai harcıyor. Kış öncesi şeker pancarı hasadını tamamlamak için hummalı bir şekilde çalışan köylüler, büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Bu yıl verimden memnun olan üreticiler, traktörlere yükledikleri ürünleri Sorgun Şeker Fabrikası'na gönderiyor.

"Yüksek verim bekliyoruz"

Özüveran köyünde 25 dönüm alana bu yıl pancar ettiğini söyleyen Savaş Şenyüz, 200 tona yakın ürün beklediğini belirtti. Bu sene verimden memnun kaldıklarını ifade eden Şenyüz, "Şeker pancarından arta kalan ürünleri hayvancılıkta yem olarak değerlendiriyorum. Pancarlarımızı kamyonlara yükleyip Sorgun Şeker Fabrikası'na gönderiyoruz" dedi.

"Birlik beraberlik içinde çalışıyoruz"

Nafiye Şenyüz ise pancar hasadında eşine yardım ettiğini belirterek, "Köyümüzde hasat yapıyoruz. Şeker pancarının dalından kışın turşu yapıyoruz. Komşularımız geldi bize yardım ediyorlar, beraber çalışıyoruz. Birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Köy hayatını seviyoruz. Biz onlara yardım ettik, onlar da bize yardıma geldi. Çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çekerek'in Sarıkaya köyünden pancar hasadı için akrabalarına yardıma geldiğini söyleyen Bekir Karabulut da, "Burada komşularıma, akrabalarıma yardım ediyorum. İmece usulü çalışıyoruz, gelip yardım ediyorum" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çekerek Yozgat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title