Haberler

YKS Sınavı Ne Zaman? YKS Nedir? TYT, AYT, YDT Sınavları Ne Zaman?

Güncelleme:

Binlerce öğrencinin merakla beklediği YKS sınavının tarihleri belli oldu. Peki, YKS ne zaman? ÖSYM, TYT, AYT, YDT sınavlarının tarihlerini açıkladı. TYT, AYT, YDT sınavları ne zaman?

Üniversiteye geçiş için girilmesi gereken YKS sınavının tarihi netleşti. YKS sınavı ne zaman? TYT, AYT, YDT sınavları ne zaman? YKS sınavı nedir? YKS nedir? YKS sınavları TYT, AYT ve YDT hakkında merak edilen tüm bilgi haberimizde…

YKS SINAVI NE ZAMAN?

Üniversiteye gidecek adayların gözü kulağı ÖSYM'den yapılacak YKS duyurusunda. ÖSYM, YKS sınav tarihlerini açıkladı. İşte o tarihler:

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) : 15 Haziran 2019 (Cumartesi), 10.15, 135 dakika

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) : 16 Haziran 2019 (Pazar), 10.15, 180 dakika

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) : 16 Haziran 2019 (Pazar), 15.45, 120 dakika

YKS NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ismi verilen YKS, Mart ayında yapılan Yükseöğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Haziran ayında 5 ayrı oturumda oluşan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) birleştirilmesiyle ortaya çıktı. YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 farklı oturumda yapılıyor.2018 yılında ilk kez uygulanan YKS yerine daha önce ÖSS ve YGS sınavı vardı.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS sınav başvurusu ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapabilecekler.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile yatıracaklar. Ayrıca, sınav ücretini süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvuru tamamlanmamış olacağından, adayın sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title