Haberler

Yaz Kur'an Kurslarına Büyük İlgi

Bursa'da, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrenciler 9 hafta sürecek yaz Kur’an kurslarına akın etti.

Bursa'da, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrenciler 9 hafta sürecek yaz Kur'an kurslarına akın etti.

Kur'an kurslarına haftalar önce kayıt yaptıran öğrenciler, okulların tatil edilmesiyle camilere koştu. Bursa'daki 2 bin civarında cami ve Kur'an kursunda 9 hafta boyunca eğitim görecek öğrencilere, yaklaşık 3 bin din görevlisi ve cami imamı Kur'an-ı kerim öğretecek. Bursa Edebali Camii Kur'an Kursu'na kayıt yaptıran yaklaşık bin öğrenciyi aileleri ilk gün yalnız bırakmadı. Kursun açılışı dolayısıyla cami bahçesinde tören düzenlendi. Törene Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Müftü Yardımcısı Seda Nur Sezen, Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Üstün ve çok sayıda veli katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Haydi çocuklar camiye koşalım, Kur'an ile buluşalım' sloganını hatırlatan Müftü Ay, "Cenabı Hak sağlık ve afiyetle evlatlarımıza Kur'an-ı kerim öğrenmeyi ve onunla amel etmeyi nasip etsin. Edebali Camii takdir ettiğimiz hocalara sahip. Geçen yıl 700 çocuğumuz burada Kur'an-ı Kerim öğrenerek yaz kursunu tamamladı. Bu dönem ise yaklaşık bin kişi kayıt yaptırdı" diye konuştu.

Kursunun ilk gününde çocuklara dondurma ikram eden Edebali Camii imamı Mehmet Yazar, "Kur'an kurslarına olan ilgi yıldan yıla artıyor. Geçen yıl 700 öğrencimiz buraya gelerek Kur'an-ı kerim öğrenme fırsatı buldu. Bu sene ise okullar kapanmadan yaklaşık bin kişi kayıt yaptırdı. Biz çocuklarımıza Kur'an-ı kerim öğrenmenin yanı sıra bir çok dini konuda da bilgi veriyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emin Ay Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title