Haberler

YALFAD Yemeğinde Renkli Görüntüler

Güncelleme:

Yalıkavak Folklor Araştırma Derneği tarafından düzenlenen yemek renkli görüntülere sahne oldu.

Golden Age otelde düzenlenen yemeğe, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, belediye meclis üyeleri, Cumhuriyet Kadınları derneği Yalıkavak Şubesi üyeleri, iş adamları, Yalıkavaklılar ve dernek yöneticileri katıldı. Dernek yararına düzenlenen geceye katılanlar Mustafa Ergene'nin seslendirdiği yöresel şarkılar eşliğinde geç saatlere kadar eğlendiler. Dernek tarafından hazırlanan yöresel oyunlar gösterisi büyük alkış aldı. Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'da davetliler ile yöresel oyunları oynadı.

Yalıkavak Folklor Araştırma Derneği Başkanı Perihan Tiriç 2011 yılında kurulan derneğin faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini ifade ederek, "Bu faaliyetlerde bizleri yalnız bırakmayan başta belediye başkanımız olmak üzere tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki Yalıkavak'ta sizin gibi bir başkanımız var. Başkanımız aynı zamanda derneğimizin kurucusudur. Eğitim faaliyetlerimiz kurulduğumuz günden bu yana devam ediyor. Bir çok gencimiz derneğimizde yöresel oyunlarımızı öğreniyor. Gençlerimizle iki yıldır katıldığımız yarışmalarda Muğla il birincilikleri aldık" dedi.

Derneğin kurucularından olan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise geceye katılanlara ve dernek yöneticilerine teşekkür ederek, " Bizlere bu akşamı yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu akşam dayanışmanın bir örneğidir. Folklor bizim olmazsa olmazımızdır. Yurdumuzun her yerinde kendine has yöresel oyunlar vardır. Bizlerde burada bu bağlamda kendi kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu derneğin kurulması için çaba sarf edenlere teşekkür ediyorum. Folklor ekiplerimiz sırayla gelişiyor genişliyor. Bu gelişimin en önemli isimleri Mehmet Ali Tiriç ve eşi Perihan Tiriç. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizler bu gibi etkinliklerin destekçisi olmak zorundayız. Bu bizim hem bireysel hem de kamusal görevimizdir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Saruhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title