Haberler

Vikinglerle İslam Dünyası Arasındaki Bağ Ortaya Çıktı

Güncelleme:

İsveç'te 9. yüzyıldan kalma Viking mezarında bulunan yüzük, Vikinglerin yaşadığı dönemdeki İskandinavya ile İslam dünyası arasındaki teması ortaya çıkardı.

İsveç'te Björkö Adası'nda yapılan bir kazıda, 9. yüzyıldan kalma Viking mezarında bulunan yüzük, Vikinglerin yaşadığı dönemdeki İskandinavya ile İslam dünyası arasındaki teması ortaya çıkardı.

ARKEOLOJİK KAZILAR SIRASINDA BULUNDU

Stockholm'deki İsveç Tarih Müzesi Basın Sözcüsü Linda Wahlander, yaptığı açıklamada, 1942'den beri müzede sergilenen ve üzerinde Arapça karakterlerle "Allah için" veya "İnşallah" yazan yüzüğü 1872 ve 1875 yılları arasında Jalman Stolpe isminde bir arkeoloğun, Björkö Adası'nda kazı yaparken bulduğunu belirtti. Wahlander, İskandinavyalıların geleneksel elbise ve mücevherlerle mezara gömüldüğünü kaydetti.

ARAPÇA YAZI ARAŞTIRMALARIN SONUCUNDA KEŞFEDİLDİ

Üzerinde Arapça yazı olan yüzüğün bir kadının cesedinde bulunduğunu söyleyen Wahlander, "O dönemde mezara gömülen kadınların boyunlarında değerli bir kolye bulunuyordu ve kolyelere küçük bıçak veya yüzükler takılı oluyordu. Gümüş yüzük de kadının kolyesinde asılı bulundu" diye konuştu. Linda Wahlander, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüzükteki Arapça yazı, taramalı elektron mikroskobuyla yapılan araştırmaların sonucunda yakın zamanda keşfedildi. Yüzüğün Bağdat'tan Bulgaristan'a gelen İbn Said ismindeki bir elçi ya da ticaret için gelen bir kişiye ait olduğuna dair elimizde bulgular var."

YÜZÜKTE 'İNŞALLAH' VEYA 'ALLAH İÇİN' YAZIYOR

O dönemde para olmadığı için ticaret yaparken veya hediyeleşirken insanların birbirine değerli eşyalar verdiğini belirten Wahlander, İbn Said'in, yüzüğü Bulgaristan'da yaşayan Türklere verdiği ve orada ticaret yapan İskandinavyalıların da Türklerden yüzüğü aldığı ihtimalinin üzerinde durulduğunu söyledi. Yüzüğün üzerindeki yazının bir kısmının silindiğini ve zor okunduğunu belirten Wahlander, yüzüğün üzerinde Arapça "İnşallah" veya "Allah için" yazdığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

İskandinavya Stockholm İsveç Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

SS:

Viking bi arap öldürmüştür ondan aldığı ganimettir. .

8
5
yanıtYanıtla
Mevve:

Haberin sacmaligina bak ya !! Zaten vikinglerle osmanli ve anadoludaki baglarini Zaten bilmeyen yoktur ha eger yoksa ikra ( oku ) tarihini oku be ya. Hem babul znm hemde Osman lilarida znm nind vikingler Zaten o toprakla alis veris halindeydiler acayip olan ne bir arapca yuzuk mu ??

3
10
yanıtYanıtla
İksir:

Kendi yorumunu mu beğeniyon nidiyon, aptal kız

yanıt4
yanıt0
meydan:

Uffff baymayin ya. . . he he en büyük sizsiniz, Osmanli bütün dünaya sahipti, yine olacak. He he;-)))

5
5
yanıtYanıtla
622-1900 ARASI,DÜNYAYA ISLAM HAKiM iDi,,:

Lütfen tarihi bilgilerinizi kontrol ediniz, , miladi tarih 622 den 1900 yilina kadar, , sirasiyla HZ-Muhammed, , 4 büyük halife, , emeviler, abbasiler, selcuklular ve osmanlilar dünyanin tek hakimiydiler, , dünyanin gündemini 1400 sene müslümanlar tayin etmislerdir, , 1923 den 2015 yilari arasinda tam 92 senedir bizi sayan bizi kaale alan dünyada kimse kalmamistir, , cünkü icimize kapandik, , ve bizi yücelten degerlere karsi savas yapmakla vakitlerimizi harcadik, , haalaa bir türlü kendimize gelemedik, , ,

5
0
yanıtYanıtla
Diyarbekir:

vikinglerle ilk temas zaten arap şair ve gezgin Ahmed bin Fadlan tarafından yapıldı seyatnamesinde yazıyor ve zaten bu seyehatnameden yola cıkarak 13 savascı filmi (Antonio Banderas)ve şuan vikingler diziside devam etmekte bu haber sitesini çogu zaman çözemiyorum alakasız, eski ve yanlış başlıklı haberler yayınlıyorlar. sanırım sadece sayfalar dolu gözüksün diye

1
0
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

durun bakayım ya onlar osmanlı dan evvel kaybolan insanlar tarihi okumuşmu bunu yazanlar ha eğer arapların ordan çaldılarsa bilemem

0
1
yanıtYanıtla
DebriyajMobil-ANDROID:

Aslında vikingler de karamanoğulları beyliğinin uçboylarından olan Veysi Beyin soyundanmış, vikingler de müslümanmış :p

0
1
yanıtYanıtla
Sanki UZAYLI:

Bazı insanlar uzaydan gelmedi ya herkes tek bir ana-baba dan dünyaya dağıldı.

1
0
yanıtYanıtla
herkes mal mal knusmasn Mobil-ANDROID:

salaklar

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title