Haberler

Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir?

Güncelleme:

Geçtiğimiz Haziran ayında hayatını kaybeden ünlü işadamı Şarık Tara, 53 milyon 583 bin 488 lira ile gelir vergisi rekortmeni oldu. Peki, Şarık Tara kimdir, mal varlığı nedir, neden öldü? İşte, ayrıntılar..

ŞARIK TARA KİMDİR?

Şarık Tara, 22 Nisan 1930 yılında Üsküp'te dünyaya geldi. Annesi, Erenköy Kız Lisesi'nde okumuş, dönemin şartları uygun olmadığından tıp eğitimi alamamış, ancak yüksek kültürlü bir kimse olan Mahmure Hanım'dır.

Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir?

YAHYA KEMAL İLE TORUN ÇOCUKLARI

Anne tarafından I. Murat'ın öncü kuvvet komutanı ve Yıldırım Bayezid tarafından Üsküp ve Kosova bölgesini idareye tayin edilmiş olan Yiğit Bey'in torunudur. Yahya Kemal ile de torun çocukları olmaları nedeniyle aralarında akrabalık bağı vardır. Babası Fevzi Bey ise, bilindiği kadarı ile son üç kuşağı esnaflık yapan Karadağ kökenli Hacıhamziç (Tara'nın dedesi İbrahim Bey'in babası Hamza Bey'den dolayı bu isimle anılırlar-Tara soyadı ise Karadağ'daki Tara Dağı ve Tara Nehri'nden gelmektedir) ailesindendir. Fevzi Tara, Üsküp, Beyrut ve Belgrad'da tahsil yapmış bir avukattır. Sancak ve güney Yugoslavya Müslümanlarının Yugoslavya Kralı nezdinde temsilciliğini de yapan babası Manastır'da avukatlık stajını yaparken annesi ile tanışmışlardır. Lise eğitimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1949'da girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden 1954 yılında mezun oldu.

Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir?

ŞARIK TARA'NIN TİCARİ HAYATI

1942 yılında Üsküp Başkonsolosu Reşat Karabuda'nın yardımıyla İstanbul'a geldi. 1944'te ailesinin de geldiği Türkiye'de orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

ENKA'YI KURDU

Mezuniyetinden sonra 1957 yılında kız kardeşi Vildan Gülçelik'in kocası (daha sonra bir uçak kazasında vefat eden eniştesi Sadi Gülçelik ile birlikte ENKA Kolektif Şirketini kurarak müteahhitlik faaliyetlerine başladı. Enişte ve kayınbirader sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşan bir isim olan ENKA Kolektif Şirketi daha sonra Anonim Şirket'e, 1972'de de ENKA Holding A.Ş.'ye dönüşmüştür. Şarık Tara, bünyesinde çok sayıda şirketin yer aldığı ENKA Holding Yatırım Anonim Şirketi'nin halen Fahri (Onursal) Başkanlığını yapmıştır.

ŞARIK TARA'NIN SERVETİ

Şarık Tara, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 2.4 milyar dolarlık servetiyle 7. sırada yer almıştı.

ŞARIK TARA NEDEN ÖLDÜ?

Şarık Tara, 28 Haziran 2018 tarihinde Çoklu organ işlev bozukluğu sendromu nedeniyle hayatını kaybetti.

LİSTEDE ÜNLÜ İSİMLER DE YER ALIYOR

Listede ikinci sıradakinin ismi açıklanmazken, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç 45 milyon 164 bin lirayla üçüncü sırada.

Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir?Rahmi Koç

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç 21,9 milyon lirayla listede 8. sırada bulunuyor.

Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir?Ömer Koç

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk 14'üncü sırada yer aldı.

Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir?Ferit Şahenk

Acun Ilıcalı, 7, 977, 843 Lira ile listede 43. sırada yer aldı.

Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir?

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ise kendisine 93. sırada yer buldu.

Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şarık Tara Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title