Haberler

Vehbi Koç Vakfı Ve Ford Otosan'dan Gölcük'te Sosyal Yaşam Merkezi

Gölcük İlçesi'nde Yaptırılan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi, Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç'un Katılmıyla Açıldı

Vehbi Koç Vakfı ve Ford Otosan işbirliğiyle Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde yaptırılan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi, Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile Koç Holding Şeref Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç'un katılmıyla açıldıl.

Gölcük'ün İhsaniye Mahallesi'nde Ford Otosan Fabrikası yanında yapılan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi açılışına Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Koç Holding Şeref Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç'un yanı sıra Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay da katıldı. 27 bin metrekarelik alana yapılan, 4 bin 700 metrekare kapalı alan ile oditoryum, spor salonu, gözlem kulesi, sanat atölyeleri, restoran ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği salonların bulunduğu merkezin açılışında konuşan Bakan Nihat Ergün bunun diğer şirketlere de örnek olmasını söyledi. Bakanı Ergün şöyle devam etti:

" Seçim bölgem olan Kocaeli'nde istihdam yaratan, Kocaeli'nde ürettiği araçları dünyanın dört bir yanına gönderen sanayi devi Ford Otosan, kendi alanında olduğu gibi eğitime, kültür sanata verdiği önem ve sağladığı katkılarla da lider oldu. Ford Otosan'ın, bulunduğu bölgeyi dönüştürme yolundaki çalışmalarının diğer şirketlerimize örnek olmasını diliyorum." Geçmiş yıllarda özel sektörün ülkeye katkısı sanayi kuruluşları yaptığı yatırımlarla, istihdamla ve ihracatla ölçülüyordu. Ancak sosyal sorumluluk kavramı ortaya çıktı. Özel sektörün imkanlarını sosyal ve kültürel hayata yansıtabilmesinin de yolları açılmış oldu. Yaşadığımız topluma hepimiz birşekilde borçluyuz. Ford Otosan'ın yaptığı bu anlamlı çalışmanın ülkemizde yerleşik tüm firmalara da örnek teşkil etmesini diliyorum."

BÜYÜK ŞİRKETLER BÖLGEYE KATKI SAĞLAMALI

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ise "Büyük şirketler, özellikle büyük sanayi kuruluşları, faaliyette bulundukları yerlerde öncelikle bölge halkının genel ekonomik ve sosyal yaşantısına olumlu katkıda bulunmalıdır." diyerek şöyle devam etti:

"Doğa sevgisi ve çevre hassasiyeti aşılamalı, kültür, sanat ve spor alanlarında toplumu daha iyiye, daha güzele doğru taşıyan bir öncü görevi üstlenmelidir. Bu anlayışla Ford Otosan, Vehbi Koç Vakfı ile birlikte bölgede iki adet okul yapmış, mesleki eğitimin gelişmesi amacıyla meslek liselerine teknik laboratuarlar kurmuş, ekipman sağlamış, binalarını yenilemiştir. Bölgedeki birçok sosyal faaliyetin içinde çalışanlarıyla birlikte yer almıştır. 2009 yılında 40. yılını kutlayan Vehbi Koç Vakfımız ile kuruluşunun 50. yılını kutladığımız Türk sanayinin önde gelen şirketi Ford Otosan işbirliğiyle bugün de Kültür ve Yaşam Merkezimizi bölge halkının hizmetine açmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Merkezimiz bölgeye hayat verecek ve bölge insanını gelişmiş bir yaşam tarzıyla tanıştıracak.ö

Konuşmaların ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Koç Holding Şeref Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç ve törene katılanlar Kültür merkezini gezdi. Bakan Ergün spor salonunu incelediği sırada basketbol topu ile potaya atış yaptı. Bakan Ergün'ün iki kez denediği atışta da topu çembere sokamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title