Haberler

Van'daki Eğitim Sorunları TBMM'ye Taşındı

Güncelleme:

BDP Milletvekili Nazmi Gür, Van'daki eğitim sorunları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı'nın cevaplandırması talebi ile TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdiğini açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Nazmi Gür, Van'daki eğitim sorunları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in cevaplandırması talebi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru önergesi verdiğini açıkladı.

Önergesinde, Van ve Erciş'te 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına 343 okulun hasarlı olarak girdiğini belirten Gür, yaşanan 2 depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yalnızca 20 okulun güçlendirme ihalesinin yapıldığının ortaya çıktığını savundu. Kentteki bazı binalarda 3 okul öğrencilerinin bir arada eğitim göreceğini, çok sayıda öğrencinin ise hangi okula gideceğinin belirsiz olduğunu, bazı okulların hangi binada eğitim vereceğinin hala belli olmadığını ifade eden Nazmi Gür "Okul yetkilileri ve veliler, bu hasarlı 20 okuldaki inşaat çalışmalarının 2 hafta önce başladığını ifade etti. Alınan bilgiler doğrultusunda geçen yıl 6 ay boyunca eğitim verdiğimiz okulların bazıları için bu dönem güçlendirme kararı çıktı. Geçen dönem sınıf mevcutları 60'ı buldu. Bu yıl mevcutlar 90'a dayanabilir' dediler. Örneğin, Van Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu'na verilen orta hasar raporu sonucu güçlendirme yapılması gerekirdi. Valilik tarafından Ramazan Şenliklerinin okulun bahçesinde yapılması, okulun güçlendirme çalışmalarına engel olmuştur. Eğitim-öğretime bir hafta kala okulun güçlendirme çalışmalarına başlanmış, 2 bin 100 öğrenci ise mağdur duruma düşmüştür. Van'da daha birçok okul bu durumdadır" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Nazmi Gür, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in cevaplandırması talebiyle şu soruları yöneltti:

"Van ilinde yaşanan deprem sonrası toplam kaç yeni okulun inşasına başlanmıştır? Kaç okul 2012-2013 eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmiştir? Orta hasarlı olduğu belirlenen okulların güçlendirme çalışmalarının yaz tatilinde yapılmamasının sebebi nedir? Deprem sonrası Van ilinde eğitim ve öğretimin sağlıklı yürütülmesi için çalışma yapılmış mıdır? Yapılmışsa ne tür sonuçlar ortaya çıkmıştır? Bu sonuçlar ışığında ne tür tedbirler aldınız? 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Van ve Erciş'te depremden etkilenen öğrenciler için ne tür çalışmalarınız bulunmaktadır? Deprem sonrası okulların birleşmesiyle öğrenci sayısının artması eğitimi olumsuz yönde etkilemeyecek midir? Eğitim için Van iline Bakanlığınızca ayrılan bütçe ne kadardır?" - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nazmi Gür Türkiye Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title