Haberler

Van - 1 Mayıs'Ta İşsiz Kaldılar

Toptancılar Tarafından Tüm Mallarına El Konulan Mağazada, İşçiler de Ücretleri İçin Eylem Yapınca Devreye Polis Girdi. Polis Alış-veriş Merkezinde Eylem Yapan İşçileri Dışarı Çıkardı.

Toptancılar tarafından tüm mallarına el konulan mağazada, işçiler de ücretleri için eylem yapınca devreye polis girdi. Polis alış-veriş merkezinde eylem yapan işçileri dışarı çıkardı.

TÜRKİYE'nin bir çok kentinde mağaza zincirleri bulunan YİMPAŞ Van'daki 3 işyerini kapatınca işçiler, eylem yaptı. Toptancılar tarafından tüm mallarına el konulan mağazada, işçiler de ücretleri için eylem yapınca devreye polis girdi. Polis alış-veriş merkezinde eylem yapan işçileri dışarı çıkardı.

YİMPAŞ Van'daki 3 mağazası önceki gün kapattı. İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan en büyük mağazasında ise işçiler içerde kalan ücret ve tazminatları için eylem yaptı. Dün gece geç saatlere kadar süren eylemde işçiler, alkış ve sloganlarla müdüriyette oturan mağaza yöneticilerini protesto etti. İşyerinin en üst katında toplanan yaklaşık 40 işçi, müdüriyet önünde bekleyerek alacaklarını istedi. Tepkilerin artamıs üzerine mağaza yöneticileri son çare olarak elektrikleri keserek eylemi bitirmeye çalıştı. Ancak eylemin sürmesi üzerine olay yerine polis çağrıldı. Polis, işçilere eylemlerine son vermelerini ve mağazayı terk etmelerini istemesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polisin ikna çabaları sonucu işçiler, mağazadan dışarı çıkarıldı. İşçiler bir süre de mağaza önünde protesto eyleminde bulundu. Soğuk hava ve yağmur yüzünden de işçiler sessiz bir şekilde dağılmak zorunda kaldı

Tüm zorluklara rağmen çalıştıklarını söyleyen işçiler, yaşanan bu olayda toptancıları da suçladı. Mağdur olduklarını anlatan işçiler, "Sabah işyerine geldiğimizde işyeri kapalıydı. Kimse bize birşey söylemedi. Sonra toptancılar geldi malları alıp götürmeye başladılar. İşyerine de en büyük zararı toptancılar verdi. Alaçaklarına karşılık tüm malları yağmalar şekilde alıp, götürdüler. 1 liraya 10 katı mal alanlar oldu. Adeta mağazayı yağmaladılar. 4-5 aydır maaş alamıyoruz. Maaşlara karşılık 2011 yılına senet verdiler. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Mağdur olduk" diye konuştular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title