Haberler

Vali Makas: "Bizleri Muharrem ayına ulaştıran rabbimize şükürler olsun"

Güncelleme:

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Muharrem ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Muharrem ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Mehmet Makas mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayını idrak edeceğimiz günlere ulaşmış bulunmaktayız. Bizleri Muharrem ayına ulaştıran rabbimize şükürler olsun. Rabbim bu mübarek günlerde tutulan oruçları yapılan duaları kabul eylesin. Muharrem ayında şehit düşen Peygamber efendimizin göz nuru, şehitler şehidi Hz. Hüseyin'i ve Kerbela Şehitlerini rahmetle yad ediyorum.

Birliğimiz ve dirliğimiz açısından büyük öneme sahip olan Muharrem ayı da, Müslümanlar için birçok ortak duygu ve hüznü barındırmaktadır. Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizle birlikte çoğu Ehl-i Beyt'ten yetmiş iki Müslümanın hakikat, hürriyet, izzet ve mukaddesat uğruna şehit olduğu Kerbela, tüm İslam aleminde olduğu gibi milletimizin de derin ve ortak bir acısıdır.

Sevginin, merhametin, diğerkamlığın yurdu olan Erzincan'ımızda ve Türkiye'mizde kardeşlik hukukumuza riayet ederek huzur içinde yaşıyoruz. Bizim mayamızda, ruh köklerimizde anlayış ve hoşgörü var. Hacı Bektaş-ı Veliler, Yunus Emreler, Mevlanalar bu memleketin canları, ozanları ve erenleridir. Onlar da hep aynı şeyleri söylediler. Sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik.

İşte kıymetli hemşehrilerim bizim de bu topraklara ekeceğimiz yegane tohum sevgi ve hoşgörüdür. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure gibi birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle anıyorum. Muharrem ayının ve Aşure Günü'nün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmesini; ülkemize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar?
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

title