Haberler

Ürgüp'te, Renkli Bağ Bozumu Festivali

Güncelleme:

Ürgüp'te, 43'üncü Uluslararası Bağbozumu Festivali düzenlendi.

Festival etkinlikleri kapsamında, 'En kaliteli üzüm' yarışması yapıldı. 'Dirmit' ve 'Parmak' üzümü dallarında düzenlenen yarışmaya 31 üretici katıldı. Ürgüp Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 6 kişilik jüri, üzümleri salkım sıklığı, görünüşü, salkım büyüklüğü, dane iriliği ve tat olarak değerlendirdi. Dirmit dalında Ulaşlı köyünden Gülseren Yazgı birinci, Karacaören köyünden Kadir Özer ikinci ve Ulaşlı köyünden Fatma İlhan da üçüncü oldu. Parmak üzüm dalında ise Karacaören Köyü'nden Ali Çeri birinci, Ulaşlı Köyü'nden Gülseren Yazgı ikinci ve aynı köyden Abdurrahman İlhan da üçüncülüğü kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Yaklaşık 10 metrelik iki direk arasına eşit ağırlıkta asılan 'Emir' üzümünü elleri ve gözleri bağlı bir şekilde 3 dakika içinde, en çok yiyebilen gençlerin belirlenmesine yönelik yarışmaya ise 10 kişi katıldı. 4 jüri üyesinin gözetiminde gerçekleştirilen yarışma oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışma sonunda Muzaffer Can, Gökhan Açıkses ve Metin Kebabçı 3 dakikada en çok üzümü yiyebilme başarısı göstererek çeyrek cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Yarışmalarda dereceye girenlere hediyelerini, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız verdi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bölgede yetiştirilen üzüm türlerinin tadıyla ve görünümü ile dünyanın en önde gelen üzümleri arasında yer aldığını öne sürdü.

Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz'da Ürgüp ve yöresinde turizmde de önemli noktaya ulaşan üzüm sektörünün yaşatılması gerektiğini belirterek, bu anlamda da çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fahri Yıldız Karacaören Ulaşlı Ürgüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title