Haberler

Ümraniye'de Horonlu Hamsi Festivali

Ümraniye’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Hamsi ve Horon Festivali” renkli görüntüler oluşturdu.

Ümraniye'de bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Hamsi ve Horon Festivali" renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlara hamsi dağıtmak için tezgahın başına ise eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu geçti.

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Rizeliler Vakfı işbirliğiyle "Hamsi ve Horon Festivali" düzenlendi. Bu yıl 2'ncisi düzenlenen festival Ümraniye Meydanı'nda gerçekleştirildi. Festivale eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selim Temur'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde horon tepip şarkı söyleyen Ümraniyeliler, ikram edilen hamsilerden tatmak için saatler öncesinden sıraya girdi. 6 ton hamsinin dağıtıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Hasan Can, Ümraniye'de yapılan bu tür organizasyonların değerli olduğunu belirterek, yerel kültürlerin Ümraniye'de yaşatıldığını vurguladı.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU VATANDAŞLARA HAMSİ DAĞITTI

Vatandaşlara elleriyle hamsi ikramında bulunan Hüseyin Avni Mutlu, Karadeniz'in kültürünün İstanbul'da yansıtıldığı ve yoğun katılımdan dolayı mutlu oldukları belirtti. Mutlu, "Festival çok keyifli, gerek Rizelilerin gerekse İstanbul'da yaşayan bütün Karadenizlilerin yoğun katılımı ile devam ediyor. Ümraniye Rizeliler Derneği'nin ve Ümraniye Belediyemizin bu güzel organizasyonunda coşku büyük hava çok güzel, tam bir hamsi havası horon ile birlikte her şey çok güzel" dedi.

"ÜMRANİYE BUGÜN ON BİNLERİ AĞIRLADI"

Festivale katılım gösteren herkese teşekkür eden Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Küçükkapdan, "Ümraniye Rizeliler Derneğimizin büyük desteğiyle bu yıl 2'ncisini düzenliyoruz. Gerçekten muhteşem bir atmosfer var evde pişirdiğimiz zaman balık kokusundan belki rahatsız oluyoruz ama burada o kadar güzel bir hava var ki Ümraniye on binleri ağırlıyor. Duyan geliyor. Kokuyu duyan geliyor. Balığı yiyen horon oynamaya başlıyor. Horonun güzelliği Rizelileri ve Karadenizlileri bugün burada bir araya getirdi. Ümraniye Meydanı Ümraniye Belediyesi'nin katkıları ile bu hale geldi. İnşallah genel seçimlerden hemen sonra da Ümraniye Meydanı'nı daha güzel etkinliklerle buluşturmak adına çok daha farklı bir konseptle inşasına başlayacağız. Ümraniye bugün balık kokuyor belki yarın Karadeniz'in başka bir kültürü kokacak. Ülkemizin dört bir yanından başka güzellikleri bir araya getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Hasan Can İstanbul Ümraniye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title