Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Başaran, Genel Başkanlığa Aday Olduğunu Açıkladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'ın konuşması Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, MHP olağanüstü kongresinde genel başkanlığa aday olduğunu belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'ın konuşması Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, MHP olağanüstü kongresinde genel başkanlığa aday olduğunu belirtti.

Başaran, bir otelde düzenlediği toplantıda, MHP'de kendisine görev verilirse buna hazır olduğunu söyledi.

"Yarım asırlık siyasi hareketimiz büyük risk altındadır. Üslupsuzluk ve ölçüsüzlük yarınlarda, bir arada, omuz omuza yürümek durumunda olan ülküdaşlarımız arasında yeni kırılmalara yol açacak tarzdadır." görüşünü aktaran Başaran, "7 Haziran-1 Kasım arasındaki süreç gerçek anlamda ülküdaşlarımız arasında bir travma yaratmıştır ve bu travma Allah korusun partiye karşı duygusal bir soğuma meydana getirebileceği endişesini taşımaya başladım ve bunun sonucunda da olağanüstü kurultayın toplanması gerektiğine bütün kalbimle inandım." ifadesini kullandı.

Başaran, olabildiğince çok kişiyi salonda toplayıp, olabildiğince çok sayıda delege iradesiyle tüzüğün değiştirilmesini arzuladıklarını belirtti.

Suat Başaran, "Eğer ülkücü hareket, demokratik yıllarla seçtiği genel başkanını yine demokratik yollarla gönderebiliyorsa bu Türkiye'ye bir mesaj verecektir. Ben sadece bu ihtimali bile çok önemsiyorum. Yani biz bundan sonra seçtiğimiz insanları incinmeden ve incitmeden gönderebilmeyi öğrenmek zorundayız." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Ülkücüye kadın genel başkan olur mu, bunu kabul eder misiniz ülkücüler olarak?" sorusu üzerine, Başaran, "Bu ülkücüye kadın genel başkan olmaz diyenler, bu iddialarını dayandıracakları bir ilke ortaya koymak zorundalar. Türk milliyetçiliği fikir sisteminde veya Türk tarihinde bunun böyle olamayacağını ispat edecek bir şeyler ortaya koymaları lazım. Aksine bunun olabileceğini gösteren bir çok örnekler vardır. Ben böyle bir yaklaşımı doğru bulmam." yanıtını verdi.

Toplantıya, ülkü ocakları eski yöneticilerinden Harun Öztürk, Hakan Ünver, Servet Avcı ve Azmi Karamahmutoğlu da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title