Haberler

Türkiye, Son 10 Yıl Ekonomisi

Güncelleme:

Ergin, "Türkiye, son 10 yılda ekonomisinde, dünyada rekabet etme noktasında çok önemli imkanlarla buluştu" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, " Türkiye, son 10 yılda ekonomisinde, sosyal hayatında, geleceği inşa etme yarışında, altyapısını kurmada, bölgesinde ve dünyada rekabet etme noktasında çok önemli imkanlarla buluştu" dedi.

Ergin, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Hatay'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Antakya Ticaret Borsası

(ATB) ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından onurlarına Savon Otel'de verilen akşam yemeği ve Antakya Medeniyetler Korosu konserine katıldı.

Ergin, gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğe daha güvenle yürümesinin, sonraki kuşaklara daha sağlıklı bir ülke bırakmanın, işbirliğinin sürdürülmesine bağlı olduğunu belirtti.

Ülkeyi oluşturan 74 milyon insanın her birinin ülke için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Ergin, şöyle devam etti:

"Türkiye, son 10 yılda ekonomisinde, sosyal hayatında, geleceği inşa etme yarışında, altyapısını kurmada, bölgesinde ve dünyada rekabet etme noktasında çok önemli imkanlarla buluştu. Bu ülkeyi oluşturan, sosyal dokuyu oluşturan yapının içerisinde bir tanesini çekip alın, o Türkiye'den başka bir şey olur. Türkiye olmaz orası. Onun için her bir insanımızın kıymeti son derece yüksektir. Bu bilinçle birbirimize kenetlenip, geleceğe doğru, hedefe doğru yöneldiğimizde, hedefe ulaşmamamız için hiç bir sebep bulunmamaktadır."

Ergin, Türkiye'nin ve Hatay'ın gelişimi için özel sektör, kamu, merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplumun büyük bir gayretle önemli bir süreçten geçtiğini ve geçmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada gıpta edilir bir noktaya geldiğinin altını çizen Ergin, "Türkiye, dünyanın 26. büyük ekonomisiyken, bugün 16. büyük ekonomisi. Son 2-3 yıldır büyüme hızı bakımından dünyada Çin'den sonra en yüksek büyüme hızını yakalayan 2. ülke Türkiye. Bölgemizde, Avrupa'da Atlantik ötesinde, ekonomik kriz, finans krizi dünyayı kasıp kavururken, bundan en az etkilenip kendi insanını, kendi yatırımcısını bundan en az etkileten ülke yine Türkiye. Bütün bunlar bizim yakalamış olduğumuz önemli değerlerle ortaya çıkan sonuçlar" diye konuştu.

Ergin, siyasi istikrarın oluşturduğu ekonomik istikrar ve buna bağlı olarak oluşan güzel bir yatırım ikliminin oluşmasının Türkiye açısında önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek, "Şimdi bu yatırım iklimini güçlendirmek, hem yerel yatırımcının, hem yabancı yatırımcının bu topraklarda, bu coğrafyada daha geniş, daha büyük yatırımlar yapmasını sağlayacak adımları atmak, bizim hepimizin vazifesi" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, Bakan Ergin'in sadece Antakya'nın değil, özel sektörün meselelerinin çözümünde de hep pozitif yaklaştığını, özellikle son Türk Ticaret Kanunu'ndaki bin 535 maddedeki yanlışlıkların düzeltilmesinde, katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde çok büyük katkısı olduğunu dile getirdi.

Bakan Ergin'e tüm özel sektör adına teşekkürlerini bildiren Hisarcıklıoğlu,

"Bütün siyasi partilerimize, bu Ekonomik Koordinasyon Kurulu'ndaki kalmış olduğumuz mutabakat çerçevesinde mecliste iktidarıyla muhalefetiyle birlikte hareket ederek, Türk Ticaret Kanunu uygulamada, çok yanlış hükümlerin ortaya çıkacağı maddelerin düzeltilmesindeki yapmış oldukları anlayış birlikteliğine ve birlikteliğin getirmiş olduğu rahmet ve bereket için iktidar ve muhalefet milletvekillerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ve ATSO Başkanı Hikmet Çincin'in konuşma yaptığı gecede Antakya Medeniyetler Korosu'nun verdiği konser büyük bir beğeni ile izlendi.

Gecede ayrıca Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Antakya Medeniyetler Korosu'nun 2012 Nobel Barış Ödülü'ne adaylık sürecini anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Antakya'ya yaptırma sözünü verdiği okul kompleksinin ön protokolü Bakan Ergin ve Vali Lekesiz tarafından imzalandı. Ardından TOBB'un 60. kuruluş yıl dönümü pastası Bakan Ergin, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Vali Celalettin Lekesiz ve ilin milletvekilleri tarafından kesildi.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç-Salim Taş / Ali Güreli

Yayıncı: Erdem Gültekin - HATAY

Kaynak: AA / Güncel

Antakya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title