Haberler

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk: Ekonomik Sıkıntılar Suni Gündemlerle Geri Plana İtiliyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların suni gündemlerle geri plana itilmeye çalışıldığını belirterek, yaşanabilecek bir ekonomik krize karşı kamu çalışanlarının dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların suni gündemlerle geri plana itilmeye çalışıldığını belirterek, yaşanabilecek bir ekonomik krize karşı kamu çalışanlarının dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Koncuk yaptığı açıklamada, Türk halkının yıllardan beri yaşadığı ancak "suni gündemlerle" üzeri örtülmeye çalışılan ekonomik sıkıntılarının gün geçtikçe daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacağını belirterek, "Uygulanan seçim ekonomileri bu tehdidi daha da güçlü hale getirirken ekonomide pamuk ipliğine bağlı günlerden geçtiğimiz ortadadır. 2013 yılında yetkili konfederasyon tarafından imza altına alınan Toplu Sözleşme, kamu görevlilerinin 2 yılını çalmış, başarı olarak yansıtılan 123 TL ise çoktan erimiştir" dedi.

-"MEMURLARIN 730 GÜNÜNÜ ÇALMIŞTIR"-

Ekonomik gidişatın iyi olmadığı uluslararası kuruluşlarca da dile getirildiğini bildiren Koncuk, "Kamu çalışanlarının bundan sonraki süreçte kırılgan ekonomiyi göz önüne alarak, harcamalarına dikkat etmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Elektrik, doğalgaz, yakıt, ulaşım, gıda ve barınma gibi birçok temel ihtiyaç kalemlerinde artışlar zirveye ulaşırken, kamu görevlilerinin aldığı ve tarihi başarı olarak ifade edilen 123 TL çoktan tarih olmuştur. Yıllardır borç içinde yaşamaya mahkum edilmiş kamu görevlilerine enflasyon farkı ödemesini dahi çok gören anlayış sadece 2014 yılını değil, 2015 yılını da heba etmiş ve memurların 730 gününü çalmıştır. Farklı kuruluşların Türk ekonomisi üzerine yaptığı analizler, Türkiye Kamu-Sen'in geçtiğimiz aylarda yaptığı ve kamuoyunun dikkatine sunduğu birçok araştırma ve raporla birebir örtüşmektedir" ifadelerini kullandı.

-"SIKINTIYA SOKABİLECEK BORÇLANMALARDAN UZAK DURULMALI"-

12 yıldır sıcak parayla beslenen ekonominin uygulanan yanlış politikalar ve seçim harcamalarıyla birlikte bir dibe vuruşa gittiğini savunan Koncuk, "Böyle bir ortamda borç içinde yaşamını devam ettirmeye çalışan kamu çalışanları, muhtemel bir ekonomik krize hazırlıklı olmalı ve kendilerini sıkıntıya sokabilecek borçlanmalardan uzak durmalıdır" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

İsmail Koncuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title