Haberler

Türkiye, ABD'nin Başını Çektiği Bir Operasyona Maruz Kalıyor"

TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Türkiye'nin, ABD'nin başını çektiği bir operasyona maruz kaldığını belirterek, "Türkiye'nin parametreleri bunlara karşı gelebilecek güçtedir.

TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Türkiye'nin, ABD'nin başını çektiği bir operasyona maruz kaldığını belirterek, "Türkiye'nin parametreleri bunlara karşı gelebilecek güçtedir. Yeni kurulacak uluslararası düzenin adil ve temel fikirlerini ortaya koyan, diğer ülkeleri de arkasına alacak ve bu iradeye, güce sahip olan Türkiye'dir." dedi.

Şentop, Köprü Mahalesi'nde düzenlenen 19. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, sadece Türkiye'de değil dünyada da yeni ekonomik düzenin başlangıç aşamasında olduğunu söyledi.

Eski siyasi ve ekonomik yapıların işlememesi nedeniyle, yeni siyasi ve ekonomik düzen arayışı içerisine girildiğine dikkati çeken Şentop, "Türkiye yaklaşık bir aydır ABD'nin başını çektiği bir operasyona maruz kalıyor. ABD'li bir yazarın yazdığı kitapta, ABD'de yapılan gizli toplantıda, 'uluslararası alışverişlerde kullanılan para birimi olan dolara alternatif para birimi veya altına endeksli para formülü ortaya çıkarsa, yani dolara uluslararası ticarette alternatifler çıkarsa ne yapılır' konuşulmuş." ifadesini kullandı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde dolar üzerinden yürütülen ekonomik saldırıların, ABD'nin eski başkanı Bush döneminde başlatıldığını dile getiren Şentop, şunları kaydetti:

"Ekonomik saldırılar yalnız Türkiye'ye değil Çin, Rusya gibi birçok ülkeye de yapılıyor. Bu konuda en çok Türkiye'ye saldırılmasının sebebi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın; 'Milli para, uluslararası alışverişlerimizi milli paramızla yapalım. ABD doları üstünde uluslararası bir ticaret olmaz, ya herkes milli parası ile ya da altına endeksli bir parametre ile yapalım.' sözleridir. Bu da ABD'nin Türkiye'ye karşı saldırmasına yol açıyor. Türkiye'nin parametreleri bunlara karşı gelebilecek güçtedir. Yeni kurulacak uluslararası düzenin adil ve temel fikirlerini ortaya koyan, diğer ülkeleri de arkasına alacak ve bu iradeye, güce sahip olan Türkiye'dir."

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman da Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." sözünden ilham alarak ilçede birçok hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi.

Festivale, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Edirne Belediyesi Bandosu konseri ve İpsala Anadolu Lisesi Folklor ekibinin gösterilerinin ardından fuarın açılışı yapıldı.

Çeşitli şarkıcıların da sahne aldığı 19. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı, 2 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye İpsala Güncel Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title